Šokoladiniai keksiukai su bekonu
Šie šokoladiniai keksiukai su bekonu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta netikėtus skonių derinius. Bekonas suteikia subtilios sūrumo ir traškumo, kuris puikiai dera su sodraus šokolado skoniu. Keksiukai yra drėgni, šiek tiek kartaus skonio dėl naudojamos kavos, o šokolado glaistas užbaigia šį skanėstą. Rekomenduojama tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Keksiukams)
- Kepimo popierius (Keksiukams iškloti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
- Dubuo (Tešlai paruošti)
- Puodas (Bekonui pakepti)
Ingredientai
- 12 juostelės Bekonas - Pakeptas ir atvėsintas
- 2 1/2 puodeliai Miltai
- 3/4 puodeliai Kakava
- 2 puodeliai Cukrus
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 2 a.š. Soda
- 2 vnt Dideli kiaušiniai
- 1 puodelis Pasukos
- 1 puodelis Šalta stipri kava
- 1/2 puodeliai Aliejus
Gaminimo eiga
- Pakepkite bekoną ir atvėsinkite jį. Tuo tarpu sumaišykite visus sausus ingredientus dubenyje. Tada įpilkite kiaušinius, pasukas, šaltą kavą ir aliejų. Gerai išmaišykite, tada sudėkite dalį bekono ir dar kartą išmaišykite.
- Supilkite tešlą į keksiukų formas ir kepkite 20-25 minutes 190 laipsnių temperatūroje. Išėmę, aptepkite keksiukus šokoladiniu glaistu ir užberkite likusį bekoną.
Pabaigai…
Bekoną galite naudoti ir kaip dekoraciją, bet taip pat ir kaip priedą prie šokoladinio glaisto, sukuriant įdomų skonio kontrastą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 4gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 25mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 18gVitaminas A: 50IU