Šokoladiniai keksiukai
Ingredientai tokie kaip surašiau apačioje, esant poreikiui naudokite ingredientus be glitimo ar panašiai.
Ingredientai
- minkštas sviestas: 125 gramų
- cukrus: 125 gramų
- kiaušiniai: 3
- miltai: 150 gramų
- kepimo milteliai: 1/2 arbatinio šaukšto
- druska: žiupsnelis
- tarkuotas juodasis šokoladas: 65 gramai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sviestą išplakime su cukrumi iki baltumo. Po vieną sudėkime kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakime. Tada persijokime miltus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišykime į kiaušinių masę. Įmaišykime ir tarkuotą šokoladą.
- Tuomet įkaitinkime orkaitę iki laipsnių temperatūros. Pasiruoškime keksiukų formelių (patepkime riebalais ar išklokime popierinėmis formelėmis). Supilstykime tešlą į formeles. Kepkime maždaug – minučių.
- Galiausiai jau iškepusius išimkime iš formelių ir ataušinkime ant grotelių. Ataušusius pabarstykime cukraus pudra ir valgykime!
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.