Šokoladiniai putėsiai
Mano receptas aprašytas žemiau, bet jūsų pastabos taip pat laukiamos komentaruose.
Ingredientai
- 200g pieniško arba tamsaus laužyto šokolado
- 4 kiaušiniai (su atskirtu tryniu ir baltymu)
- 1 šaukštas pasirinkto likerio
- 300ml sutirštintos grietinėlės
- Papildoma plakta grietinėlė ir cukraus drožlės papuošimui
Gaminimo eiga
- Įdėkite šokoladą į karščiui atsparų indą. Indą su šokoladu įdėkite į puodą su vandeniu ir kaitinkite kol šokoladas inde ištirps. Šokoladui ištirpus patraukite jį nuo karščio.
- Naudodamiesi maišytuvu sumaišykite kiaušinio trynius ir likerį. Truputį atvėsinkite.
- Dideliame inde suplakite grietinėlę. Švelniai įmaišykite grietinėlę į šokolado mišinį.
- Į sausą indą supilkite kiaušinių baltymus ir išplakite.
- Švelniai pilkite kiaušinių baltymus į šokolado mišinį ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į 2-4 indelius arba į vieną didelį. Uždenkite ir atvėsinkite per naktį kol sukietės. Patiekite su papildoma plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis.
- Patarimas: Šokoladas gali būti ištirpdytas mikrobangų krosnelėje. Naudokite vidutinį galingumą (50%). Kas 30 sekundžių išimkite pamaišyti, kol ištirps.
Pabaigai…
Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.