Šokoladiniai putėsiai

Šokoladiniai putėsiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mano receptas aprašytas žemiau, bet jūsų pastabos taip pat laukiamos komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 200g pieniško arba tamsaus laužyto šokolado
  • 4 kiaušiniai (su atskirtu tryniu ir baltymu)
  • 1 šaukštas pasirinkto likerio
  • 300ml sutirštintos grietinėlės
  • Papildoma plakta grietinėlė ir cukraus drožlės papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Įdėkite šokoladą į karščiui atsparų indą. Indą su šokoladu įdėkite į puodą su vandeniu ir kaitinkite kol šokoladas inde ištirps. Šokoladui ištirpus patraukite jį nuo karščio.
  • Naudodamiesi maišytuvu sumaišykite kiaušinio trynius ir likerį. Truputį atvėsinkite.
  • Dideliame inde suplakite grietinėlę. Švelniai įmaišykite grietinėlę į šokolado mišinį.
  • Į sausą indą supilkite kiaušinių baltymus ir išplakite.
  • Švelniai pilkite kiaušinių baltymus į šokolado mišinį ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į 2-4 indelius arba į vieną didelį. Uždenkite ir atvėsinkite per naktį kol sukietės. Patiekite su papildoma plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis.
  • Patarimas: Šokoladas gali būti ištirpdytas mikrobangų krosnelėje. Naudokite vidutinį galingumą (50%). Kas 30 sekundžių išimkite pamaišyti, kol ištirps.

Pabaigai…

Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.
Recepto raktažodžiai Desertai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating