Šokoladinio ir vanilinės grietinėlės tortas su desros rožėmis
Šis tortas buvo sukurtas šventei ir pasižymi šokoladinės ir vanilinės grietinėlės sluoksniais, kurie suteikia puikų skonio kontrastą. Torto dekoracijos su desros rožėmis pridėjo įdomų posūkį, padarydamos jį ypatingu ir netikėtu desertu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 24 cm, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius
- Maišytuvas (Grietinėlės suplakimui)
- Šaldytuvas (Tortui atvėsinti)
- Peilis (Desros pjaustymui)
Ingredientai
Torto pagrindas
- 200 g Kakavos milteliai
- 200 g Cukrus
- 4 vnt Kiaušiniai
- 150 ml Alyvuogių aliejus
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 200 g Miltai
- 250 ml Pienas
Šokoladinė grietinėlė
- 1 pakelis Dr. Oetker Tortencreme Schoko-Sahne - Pagal instrukcijas
Vanilinė grietinėlė
- 1 pakelis Dr. Oetker Tortencreme Vanilla - Pagal instrukcijas
Dekoracijos
- 200 g Desros - Supjaustytos rožių formomis
- 100 g Spalvotos cukraus gėlytės
Gaminimo eiga
- Paruoškite torto pagrindą sumaišydami kakavos miltelius, cukrų, kiaušinius, alyvuogių aliejų, kepimo miltelius, miltus ir pieną. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 180°C temperatūroje 35 minutes.
- Atvėsinkite torto pagrindą.
- Pagal instrukcijas ant pakuočių paruoškite šokoladinę ir vanilinę grietinėlę.
- Torto pagrindą perpjaukite per pusę ir pertepkite šokoladine grietinėle. Uždenkite kita puse ir viršų aptepkite vaniline grietinėle.
- Puoškite tortą desros rožėmis ir spalvotomis cukraus gėlytėmis.
- Laikykite tortą šaldytuve bent 2 valandas prieš patiekiant.
Pabaigai…
Desros rožės suteikia tortui unikalų skonį ir išvaizdą, tačiau galite naudoti ir kitus mėsos gaminius ar sūrius, kad suteiktumėte tortui kitokį skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 350gBaltymai: 40gRiebalai: 90gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 50gCholesterolis: 400mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 10gCukrus: 150gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 15mg