Šokoladinio ir vanilinės grietinėlės tortas su desros rožėmis

Šokoladinio ir vanilinės grietinėlės tortas su desros rožėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis tortas buvo sukurtas šventei ir pasižymi šokoladinės ir vanilinės grietinėlės sluoksniais, kurie suteikia puikų skonio kontrastą. Torto dekoracijos su desros rožėmis pridėjo įdomų posūkį, padarydamos jį ypatingu ir netikėtu desertu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 12 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 24 cm, su nuimamais kraštais)
  • Kepimo popierius
  • Maišytuvas (Grietinėlės suplakimui)
  • Šaldytuvas (Tortui atvėsinti)
  • Peilis (Desros pjaustymui)

Ingredientai
  

Torto pagrindas

  • 200 g Kakavos milteliai
  • 200 g Cukrus
  • 4 vnt Kiaušiniai
  • 150 ml Alyvuogių aliejus
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 200 g Miltai
  • 250 ml Pienas

Šokoladinė grietinėlė

  • 1 pakelis Dr. Oetker Tortencreme Schoko-Sahne - Pagal instrukcijas

Vanilinė grietinėlė

  • 1 pakelis Dr. Oetker Tortencreme Vanilla - Pagal instrukcijas

Dekoracijos

  • 200 g Desros - Supjaustytos rožių formomis
  • 100 g Spalvotos cukraus gėlytės

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite torto pagrindą sumaišydami kakavos miltelius, cukrų, kiaušinius, alyvuogių aliejų, kepimo miltelius, miltus ir pieną. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 180°C temperatūroje 35 minutes.
  • Atvėsinkite torto pagrindą.
  • Pagal instrukcijas ant pakuočių paruoškite šokoladinę ir vanilinę grietinėlę.
  • Torto pagrindą perpjaukite per pusę ir pertepkite šokoladine grietinėle. Uždenkite kita puse ir viršų aptepkite vaniline grietinėle.
  • Puoškite tortą desros rožėmis ir spalvotomis cukraus gėlytėmis.
  • Laikykite tortą šaldytuve bent 2 valandas prieš patiekiant.

Pabaigai…

Desros rožės suteikia tortui unikalų skonį ir išvaizdą, tačiau galite naudoti ir kitus mėsos gaminius ar sūrius, kad suteiktumėte tortui kitokį skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 350gBaltymai: 40gRiebalai: 90gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 50gCholesterolis: 400mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 10gCukrus: 150gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Desros rožės, Receptai su nuotraukomis, Šokoladas, Tortas, Vanilė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating