
Šokoladinis maskarponės tortas su uogomis
Šis tortas yra puikus vasaros desertas, sujungiantis šokoladą, maskarponę ir šviežias uogas. Tinka tiek ypatingoms progoms, tiek mėgautis gamtoje. Recepto kūrėja nusprendė tortą papuošti šviežiomis mėlynėmis ir avietėmis, kurios suteikia ne tik spalvų, bet ir gaivumo pojūtį.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius (Pagrindui ir šonams iškloti)
- Mikseris (Kremui ir tešlai sumaišyti)
- Plakimo šluotelė (Sūrio įdarui sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 100 g Kakavos milteliai
- 150 g Cukrus
- 2 vnt Dideli kiaušiniai
- 100 ml Alyvuogių aliejus
- 150 ml Pienas
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 250 g Miltai
Kremas
- 500 g Maskarponės sūris
- 200 g Grietinėlės
- 100 g Cukraus pudra
- Šviežios mėlynės ir avietės - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
- Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi, įpilkite aliejaus ir pieno. Maišydami palaipsniui įdėkite miltų mišinį.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 180°C temperatūroje apie 25-30 minučių.
- Atvėsus biskvitui, perpjaukite jį į tris sluoksnius.
- Kremui išplakite maskarponę su cukraus pudra, įmaišykite grietinėlę.
- Ant pirmo biskvito sluoksnio užtepkite dalį kremo, uždėkite antrą biskvitą, tepkite kremą ir ant viršaus uždėkite trečią biskvitą. Visą tortą uždenkite likusiu kremu.
- Puoškite tortą šviežiomis uogomis.
- Padėkite tortą į šaldytuvą bent 2 valandoms prieš patiekiant.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairias uogas pagal sezoną ir savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg