Šokoladinis pyragas be miltų su aviečių kremu

Šokoladinis pyragas be miltų su aviečių kremu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nemėgstu šokolado! Kai tuo tarpu norvegai dievina šokoladinius pyragus. Todėl šokoladiniai gaminiai ant mūsų stalo puikuojasi itin retai. Bet kai Inge nori, puolu gaminti. Juk kam, jei ne jam, reikia ištverti visas kitas konditerines mano užgaidas. Iš pradžių maniau, kad pyragą jis valgys vienas pats. O tada į galvą šovė mintis: šalia reikia ledų arba kremo. Pažiūrėjus, ką turiu šaldytuve, buvo aišku – kremas! Ir visi šie pagardai pyragą pakylėjo į visai kitą lygį. Spėkite, ar nevalgiau? Šokolado mėgėjams tikrai siūlau išbandyti!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 12 minutes
Iš viso 27 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 24-26 cm skersmens)
  • Garų vonelė (Šokoladui ir sviestui ištirpinti)
  • Elektrinis plaktuvas (Kiaušiniams ir kitiems ingredientams plakti)
  • Sietelis (Kakavai sijoti)

Ingredientai
  

Šokoladinis pyragas

  • 5 vnt Kiaušiniai
  • 80 g Cukrus
  • 5 g Druska
  • 140 g Juodasis šokoladas (60-70%)
  • 140 g Sviestas
  • 40 g Kakavos milteliai
  • 25 ml Vanduo

Aviečių kremas

  • 175 g Philadelphia sūris
  • 100 ml Grietinėlė
  • 2-3 v.š. Aviečių tyrė - Naudojau šaldytas trintas avietes, kurias pertryniau per sietelį
  • 1 v.š. Cukraus pudra
  • 0.5 a.š. Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga
 

  • Šokoladą ištirpinti su sviestu garų vonelėje. Palikti atvėsti.
  • Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi, druska ir vandeniu. Sumaišyti su šokolado mase.
  • Įsijoti kakavą ir išmaišyti. Kepti 180°C temperatūroje 12 min. Forma 24-26 cm. Bus mažesnė, keps ilgiau.
  • Atvėsinti. Puošti kapotomis pistacijomis, aviečių milteliais, šaldytomis avietėmis.
  • Aviečių kremui: Sudėti visus ingredientus į indą ir išplakti.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar priedais. Pavyzdžiui, pridėti mėlynių ar apelsinų žievelės.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Aviečių kremas, Be miltų, Receptai su nuotraukomis, Šokoladinis pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating