
Šokoladinis pyragas be miltų su aviečių kremu
Nemėgstu šokolado! Kai tuo tarpu norvegai dievina šokoladinius pyragus. Todėl šokoladiniai gaminiai ant mūsų stalo puikuojasi itin retai. Bet kai Inge nori, puolu gaminti. Juk kam, jei ne jam, reikia ištverti visas kitas konditerines mano užgaidas. Iš pradžių maniau, kad pyragą jis valgys vienas pats. O tada į galvą šovė mintis: šalia reikia ledų arba kremo. Pažiūrėjus, ką turiu šaldytuve, buvo aišku – kremas! Ir visi šie pagardai pyragą pakylėjo į visai kitą lygį. Spėkite, ar nevalgiau? Šokolado mėgėjams tikrai siūlau išbandyti!
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 24-26 cm skersmens)
- Garų vonelė (Šokoladui ir sviestui ištirpinti)
- Elektrinis plaktuvas (Kiaušiniams ir kitiems ingredientams plakti)
- Sietelis (Kakavai sijoti)
Ingredientai
Šokoladinis pyragas
- 5 vnt Kiaušiniai
- 80 g Cukrus
- 5 g Druska
- 140 g Juodasis šokoladas (60-70%)
- 140 g Sviestas
- 40 g Kakavos milteliai
- 25 ml Vanduo
Aviečių kremas
- 175 g Philadelphia sūris
- 100 ml Grietinėlė
- 2-3 v.š. Aviečių tyrė - Naudojau šaldytas trintas avietes, kurias pertryniau per sietelį
- 1 v.š. Cukraus pudra
- 0.5 a.š. Vanilinis cukrus
Gaminimo eiga
- Šokoladą ištirpinti su sviestu garų vonelėje. Palikti atvėsti.
- Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi, druska ir vandeniu. Sumaišyti su šokolado mase.
- Įsijoti kakavą ir išmaišyti. Kepti 180°C temperatūroje 12 min. Forma 24-26 cm. Bus mažesnė, keps ilgiau.
- Atvėsinti. Puošti kapotomis pistacijomis, aviečių milteliais, šaldytomis avietėmis.
- Aviečių kremui: Sudėti visus ingredientus į indą ir išplakti.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar priedais. Pavyzdžiui, pridėti mėlynių ar apelsinų žievelės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg