Šokoladinis rąstas (šokoladinė malka)
Labai paprastas receptas kurio esmė ne pyrago iškepimas, bet dekoratyvus serviravimas. Įprastinį parduotuvėje ar kepyklėlėje pirktą desertą paversite tikra šventinio stalo puošmena.
Ingredientai
- 200g pjaustyto baltojo šokolado
- 1/2 puodelio grietinėlės
- 40g sviesto
- 2 x 300g šokoladinio pyrago (vyniotinio)
- kokoso drožlės ir pasirinktini spalvoti saldainiai papuošimui
Gaminimo eiga
- Sudėkite šokoladą, sviestą ir grietinėlę į nedidelį puodą. Mažoje temperatūroje maišykite kol beveik ištirps. Nuimkite nuo viryklės ir maišykite kol taps vientisa mase. Padėkite į šalį ir atvėsinkite kambario temperatūroje. Išplakite su elektriniu maišytuvu.
- Vienu vyniotinio galą nupjaukite laipsnių kampu. Kito pyrago galą nupjaukite šiek tiek gilesniu kampu. Nupjautas dalis pasilikite “šakelėms”. Vyniotinius stačiais kampais sujunkite truputėliu kremo.
- Vėl naudodami šokoladinį kremą prijunkite “šakeles” prie šokoladinio vyniotinio. Rąstą apliekite likusiu kremu, galus palikite neaplietus. Apibarstykite kokoso drožlėmis, šalia padėkite spalvotų saldainių.
Pabaigai…
Visada plaukite rankas ir dezinfekuokite paviršius, kad išlaikytumėte higieną.