Šokoladinis tiramisu su dumplūnėmis
Šį vakarą nusprendžiau pasigaminti tiramisu pyragą, bet su šiek tiek kitokiu posūkiu – pridedant dumplūnių. Nors dar nesu tikras dėl rezultato, skonis turėtų būti nuostabus. Tai eksperimentas, kuris laukia savo akimirkos paragauti.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, tinkama tiramisu paruošimui)
- Sietelis (Kakavui pabarstyti)
- Mentelė (Kremui užtepti)
Ingredientai
Pagrindas
- 300 g Mascarpone sūris
- 100 g Kremas su šokoladu - Galima naudoti Nutella arba kitą šokoladinį kremą
- 150 g Biskvitas - Kieta kava mirkyti sausainiai
- 60 ml Espresso kava - Stipri
- 50 g Kakava - Bertai ant viršaus
- 10 vnt Dumplūnės - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Kremui išplakti mascarpone su šokoladiniu kremu, kol masė taps puri ir vientisa.
- Paruošti espresso kavą ir palikti atvėsti. Mirkyti biskvitą kavoje ir išdėlioti kepimo formos dugne.
- Užtepti kremo sluoksnį ant biskvito, tada pabarstyti kakava per sietelį.
- Pakartoti sluoksniavimą dar kartą ir užbaigti pabarstydami kakava bei dedant dumplūnes viršuje dekoracijai.
Pabaigai…
Jei norite švelnesnio skonio, vietoje šokoladinio kremo galite naudoti daugiau mascarpone arba sumaišyti su plakta grietinėle.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 320kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 7gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 9gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 70mgNatris: 90mgKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 28gVitaminas A: 350IUVitaminas C: 15mg