
Šokoladinis tortas su braškėmis ir maskarponės kremu
Kadangi šiandien Vokietijoje mamyčių diena, iškepiau tortuką. Šis šokoladinis tortas su braškėmis ir maskarponės kremu yra puikus desertas šventei. Torto gamyba reikalauja šiek tiek pastangų, tačiau rezultatas verta.
Reikalingi Įrankiai
- Tortinė forma (Apvali, 18-21 cm)
- Kepimo popierius
- Rankinis mikseris (Kiaušiniams ir kremui plakti)
- Mentelė (Tešlai maišyti)
- Orkaitė su ventiliatoriumi (Kepti)
Ingredientai
Tešla
- 5 vnt Kiaušiniai - Vidutinio dydžio
- 200 g Cukrus
- 125 g Miltai - Persijoti
- 3 v.š. Kakava
- 1 a.š. Kepimo milteliai
Kremas
- 250 g Maskarponės sūris
- 50 g Cukraus pudra
- 1/2 Citrinos sultys
- 250 ml Grietinėlė - 35% riebumo
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C su ventiliatoriumi. Paruoškite torto formą: dugną išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu.
- Kiaušinius plakite su cukrumi apie 10 minučių, kol masė padvigubės ir taps beveik balta.
- Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, ir per kelis kartus įsijokite į kiaušinių masę, maišydami mentele nuo apačios į viršų.
- Tešlą supilkite į paruoštą formą ir kepkite apie 30 minučių, kol mediniu pagaliuku patikrinus jis bus sausas. Jei reikia, kepkite ilgiau.
- Kremui maskarponę plakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis, kol masė taps vienalytė. Atskirai plakite grietinėlę iki standumo, tada atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
- Atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi dalis, pertepkite kremu ir papuoškite braškėmis.
Pabaigai…
Biskvitą galite iškepti dieną prieš ir laikyti sandarioje dėžutėje. Taip pat galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar uogomis puošimui.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg