Šokoladinis tortas su mascarpone ir karamelizuotais bananais

Šokoladinis tortas su mascarpone ir karamelizuotais bananais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis tortas yra puikus eksperimentas mėgstantiems neįprastus skonių derinius. Šokoladiniai biskvitai, mascarponės kremas ir bananų jogurtas su karamelizuotais bananais – tai skanėstas, kurio paragavę sunkiai atsispirsite. Receptas neturi tradicinio šaltinio, nes buvo sukurta per daugybę bandymų virtuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 10 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 22 cm, su nuimamais kraštais)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Kremui maišyti)
  • Tešlos maišymo dubuo
  • Peilis (Bananams pjaustyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Miltai - Persijoti
  • 150 g Kakavos milteliai
  • 200 g Cukrus
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • 1 a.š. Soda
  • 150 ml Alyvuogių aliejus
  • 2 vnt Kiaušiniai - Kambario temperatūros
  • 200 ml Pienas
  • 2 a.š. Vanilinio cukraus
  • 150 ml Kaitinto vandens

Kremas

  • 250 g Mascarpone
  • 200 ml Bananų jogurtas
  • 100 g Cukrus
  • 3 vnt Bananai - Karamelizuoti
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Sausus ingredientus (miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius, sodą) sumaišyti dideliame dubenyje.
  • Į sausą mišinį įpilkite alyvuogių aliejų, kiaušinius, pieną ir vanilinį cukrų. Viską gerai išplakite.
  • Pabaigoje įmaišykite kaitintą vandenį, kad tešla taptų lengvesnė. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Kepkite 175°C temperatūroje apie 35-40 minučių, kol biskvitas bus iškepęs. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  • Karamelizuokite bananus keptuvėje su trupučiu cukraus, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Kremui plakite mascarpone su bananų jogurtu ir cukrumi, kol mišinys taps vientisas.
  • Ant atvėsusio biskvito dėkite kremą, tada sluoksniuokite su karamelizuotais bananais.
  • Leiskite tortui sustingti šaldytuve bent 2 valandas prieš patiekiant.

Pabaigai…

Šis tortas yra geriausias, kai bananai yra labai prinokę, nes tai suteikia daugiau skonio. Taip pat galite pridėti šiek tiek cinamono į karamelizuotus bananus, jei norite dar įdomesnio skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 300gBaltymai: 30gRiebalai: 150gSotieji riebalai: 60gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 100mgNatris: 250mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 200gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bananai, Desertai su nuotraukomis, Karamelizuoti bananai, Mascarpone, Šokoladinis tortas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating