
Šokoladinis tortas su vyšniomis
Šis šokoladinis tortas su vyšniomis yra puikus pasirinkimas bet kokiai progai. Originalus receptas rastas Instagrame (Nastasia_slasti) rusų kalba, tačiau aš jį adaptavau savo skoniui. Vietoje maskarponės naudojau iš kefyro pasigamintą sūrio kremą. Tai buvo gimtadienio tortas mano draugei ir bendradarbei. Iš dviejų kefyro pakelių gavosi 500 g kreminės varškės.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Kremo sumaišymui)
- Marlė (Sūrio kremai paruošimui)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Šokoladas - Sutrintas
- 100 g Sviestas - Ištirpintas
- 4 vnt Kiaušiniai
- 200 g Cukrus
- 150 g Miltai
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 500 g Vyšnios - Be kauliukų
Kremas
- 500 g Kreminė varškė - Pagaminta iš kefyro
- 200 g Cukrus
- 2 a.š. Vanilinis cukrus
Gaminimo eiga
- Šokoladą ištirpinti su sviestu ir atvėsinti.
- Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Įmaišyti šokolado ir sviesto mišinį.
- Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Galiausiai įmaišyti vyšnias.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Kepti 180°C temperatūroje 45-50 minučių.
- Kol kepa tortas, paruošti kremą: kreminę varškę sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Atvėsusį tortą perpjauti perpus ir pertepti kremu. Viršų galima papuošti likusiu kremu ir vyšniomis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis uogomis ar įdaro skoniais, pvz., pridėti šokolado gabaliukų ar įvairių prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg