Sulčių ikrai
Su švente, mielieji! Su Lietuvos Valstybės atkūrimo diena! Ta proga aš truputį pameditavau virtuvėje. Idėja nėra nauja, tačiau labai magėjo išbandyti sulčių ikrus. Vieni pasisekė geriau, kiti – ne taip gerai. Vaistinėje apsiginklavau švirkštais ir pipetėmis, radau veganiškojo agar agaro ir leidausi eksperimentuoti. Viskas iš tiesų yra gana paprasta. Lašinant su pipete, geriau kontroliavau lašelius, tačiau antra ir trečia porcija greitai stingo. Švirkštu lašinant, procesas ėjosi greičiau, bet buvo mažiau kontrolės ir lašeliai daugiau kibo. Vis dėl to, švirkštas man pasiteisino geriau.
Reikalingi Įrankiai
- Švirkštas (Geriau tinka lašelio formavimui)
- Pipetė (Kontroliuojamam lašelių formavimui)
- Prikaistuvas (Sultims, cukrui ir agar agarui užvirti)
- Sietelis (Ikram perkošti)
Ingredientai
- 50 ml Sulčių
- 2 a.š. Cukrus
- 0.5 a.š. Agar agaro
- Pusė stiklinės Labai šalto aliejaus
- Pakankamai Labai šalto vandens - Ikram perplauti
Gaminimo eiga
- Aliejų kelioms valandoms palikti šaldytuve. Prieš ruošiant sultis, aliejaus stiklinę įdėti į šaldiklį.
- Sultis, cukrų ir agar agarą sudėti į prikaistuvį, užvirti ir, sumažinus kaitrą, dar virti 2 min.
- Prileisti švirkštą sulčių, išimti aliejų iš šaldiklio ir į jį po truputį lašinti sultis. Burbuliukai kris į stiklinės apačią.
- Per sietelį aliejų perpilti į kitą stiklinę. Ikrai liks sietelyje. Juos gerai perplauti šaltu vandeniu.
- Gaminau naminių obuolių sulčių, agurkų, gervuogių, gervuogių-apelsinų ikrus. Į agurkų sultis pyliau lašą maistinių dažų.
Pabaigai…
Puošti desertus ir ne tik
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 5mgKalis: 20mgCukrus: 10gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg