
Sūrio tortas su persikais ir želė
Šis sūrio tortas yra puikus pasirinkimas desertui, kuris sujungia kreminį sūrio įdarą su gaiviu persikų ir želė viršumi. Receptas yra paprastas ir greitas, naudojant įprastus ingredientus ir suteikiantis skanų rezultatą. Puoštas konservuotais persikais ir želė, šis tortas yra ne tik skanus, bet ir gražus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
- Virtuvinis maišiklis (Sausainių trupiniams)
- Dubuo (Kremo paruošimui)
- Plakimo šluotelė (Kremo plakimui)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 160°C)
Ingredientai
Padas
- 2 pakeliai Sausainiai - Gaidelis, Selga ar kiti
- 150 g Sviestas - Ištirpintas
Kremas
- 3 vnt Kiaušiniai
- 250 g Cukrus
- 400 g Tepamas sūris - Kaip Philadelphia
- Keli lašai Vanilės esencija
Glaistas
- 250 ml Grietinė
- 65 g Cukraus pudra
- Keli lašai Vanilės esencija
- 0.5 vnt Citrina - Sulčių
Gaminimo eiga
- Sausainius sumalti iki trupinių, sviestą ištirpinti. Viską sumaišyti.
- Kepimo formą ištepti sviestu, į dugną supilti sausainių masę ir išlyginti spausdami. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų (apie 30 min).
- Paruošti kremą: išplakti sūrį, cukrų, kiaušinius ir vanilę iki vientisos masės. Supilti ant pagrindo, dėti į įkaitintą orkaitę 160°C, kepti apie 1 valandą.
- Paruošti glaistą: išmaišyti grietinę, pudrą, vanilę ir citriną. Po valandos kepimo užpilti glaistą ir kepti dar 10 min 180°C temperatūroje.
- Atvėsinti ir puošti pagal savo norus: konservuotais persikais ir želė. Laikyti per naktį šaldytuve, kitą dieną mėgautis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar priedais. Tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg