Šveicariškas braškinis saldus vyniotinis
Kviečiu pasidalinti savo patirtimi, jei gaminate kitaip. Komentarai laukiami apačioje.
Ingredientai
- 3 kiaušiniai
- 1/2 puodelio cukraus pudros ir dar 1/4 atskirai
- 1/2 puodelio savaime iškylančių miltų (arba proporcingai kepimo miltelių)
- 2 valgomieji šaukštai karšto vandens
- grietinėlė: 300 ml išplaktos
- 250 g indelis nuskabytų suketvirčiuotų braškių
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki . Lengvai aliejumi ar sviestu ištepkite x cm kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
- Naudodami elektrinį mikserį, dideliame dubenyje išplakite kiaušinius iki putų. Plakdami po truputį įmaišykite cukrų, kol masė pasidarys tiršta ir šviesi. Masė turėtų būti standi, todėl plakimas gali užtrukti iki min.
- Pasijokite miltų ant popierinio rakšluosčio. Palengva supilkite į kiaušinių plakinį, užpilkite vandens.
- Supilkite gautą tešlą į skardą ir kepkite – minučių kol tešla švelniai paspaudinėjus su pirštu išlaikys savo formą.
- Paklokite kepimo popieriaus ant švaraus virtuvinio rankšluostuko ir ant jo išverskite kepinį. Nuo dugno nuplėškite popieriaus gabalėlius ir apipjaustykite kraštus. Suvyniokite kartu su rankšluostuku.
- Visiškai atvėsinkite ant orkaitės grotelių. Atsargiai išvyniokite. Ant viršaus užtepkite pusę grietinėlės. Uždėkite braškių. Suvyniokite nuėmę rankšluostuką ir įdėkite į lėkštutę. Patiekite suraikytą kartu su likusia grietinėle.
Pabaigai…
Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.