Šveicariškas braškinis saldus vyniotinis

Šveicariškas braškinis saldus vyniotinis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kviečiu pasidalinti savo patirtimi, jei gaminate kitaip. Komentarai laukiami apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai, Patiekalai visai šeimai, Šventiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 3 kiaušiniai
  • 1/2 puodelio cukraus pudros ir dar 1/4 atskirai
  • 1/2 puodelio savaime iškylančių miltų (arba proporcingai kepimo miltelių)
  • 2 valgomieji šaukštai karšto vandens
  • grietinėlė: 300 ml išplaktos
  • 250 g indelis nuskabytų suketvirčiuotų braškių

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki . Lengvai aliejumi ar sviestu ištepkite x cm kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
  • Naudodami elektrinį mikserį, dideliame dubenyje išplakite kiaušinius iki putų. Plakdami po truputį įmaišykite cukrų, kol masė pasidarys tiršta ir šviesi. Masė turėtų būti standi, todėl plakimas gali užtrukti iki min.
  • Pasijokite miltų ant popierinio rakšluosčio. Palengva supilkite į kiaušinių plakinį, užpilkite vandens.
  • Supilkite gautą tešlą į skardą ir kepkite – minučių kol tešla švelniai paspaudinėjus su pirštu išlaikys savo formą.
  • Paklokite kepimo popieriaus ant švaraus virtuvinio rankšluostuko ir ant jo išverskite kepinį. Nuo dugno nuplėškite popieriaus gabalėlius ir apipjaustykite kraštus. Suvyniokite kartu su rankšluostuku.
  • Visiškai atvėsinkite ant orkaitės grotelių. Atsargiai išvyniokite. Ant viršaus užtepkite pusę grietinėlės. Uždėkite braškių. Suvyniokite nuėmę rankšluostuką ir įdėkite į lėkštutę. Patiekite suraikytą kartu su likusia grietinėle.

Pabaigai…

Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.
Recepto raktažodžiai Kepiniai, Patiekalai vaikams, Pyragai, Receptai su nuotraukomis, Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating