Sveikuoliškas desertas su baltu šokoladu

Sveikuoliškas desertas su baltu šokoladu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Bandžiau daryti sveikuolišką desertą, bet neturėjau juodo šokolado. Tačiau atradau, kad baltas šokoladas taip pat puikiai tinka. Šis desertas pagamintas iš avižinių dribsnių, riešutų, džiovintų vaisių ir kakavos, padengtas baltu šokoladu. Puikus sveikas užkandis ar desertas!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 15 vienetų

Reikalingi Įrankiai

  • Blenderis (Naudojamas produktams sumalti)
  • Šokolado tirpinimo indas (Naudojamas šokoladui tirpinti)
  • Grotelės (Naudojamos desertams džiovinti)
  • Šaukštas (Naudojamas šokolado maišymui ir desertų formavimui)

Ingredientai
  

Pagrindas

  • 100 g Avižiniai dribsniai - Sumalti
  • 100 g Riešutų mišinys - Sumaltas
  • 100 g Džiovintų vaisių mišinys - Sumaltas
  • 1 v.š. Kakava
  • 1 v.š. Medus
  • truputis žiupsnelis Druska

Glajus

  • 200 g Baltas šokoladas - Ištirpintas
  • 2 v.š. Tirpintas sviestas

Gaminimo eiga
 

  • Sumalti avižinius dribsnius, riešutų mišinį ir džiovintų vaisių mišinį su blenderiu.
  • Įdėti kakavą, druską ir medų. Viską gerai išmaišyti.
  • Formuoti mažus desertus pagal savo norimą formą.
  • Desertus padengti ištirpintu baltu šokoladu, sumaišytu su tirpintu sviestu.
  • Padėti desertus ant grotelių ir leisti šokoladui sustingti. Tada dėti į šaldytuvą arba trumpam į šaldiklį.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar džiovintais vaisiais, taip pat pakeisti šokolado rūšį pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 25gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 5mgNatris: 50mgKalis: 100mgSkaidulos: 3gCukrus: 15gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 1mg
Recepto raktažodžiai Avižiniai dribsniai, Baltas šokoladas, Džiovinti vaisiai, Riešutai, Sveikas desertas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating