
Sveikuoliškas desertas su baltu šokoladu
Bandžiau daryti sveikuolišką desertą, bet neturėjau juodo šokolado. Tačiau atradau, kad baltas šokoladas taip pat puikiai tinka. Šis desertas pagamintas iš avižinių dribsnių, riešutų, džiovintų vaisių ir kakavos, padengtas baltu šokoladu. Puikus sveikas užkandis ar desertas!
Reikalingi Įrankiai
- Blenderis (Naudojamas produktams sumalti)
- Šokolado tirpinimo indas (Naudojamas šokoladui tirpinti)
- Grotelės (Naudojamos desertams džiovinti)
- Šaukštas (Naudojamas šokolado maišymui ir desertų formavimui)
Ingredientai
Pagrindas
- 100 g Avižiniai dribsniai - Sumalti
- 100 g Riešutų mišinys - Sumaltas
- 100 g Džiovintų vaisių mišinys - Sumaltas
- 1 v.š. Kakava
- 1 v.š. Medus
- truputis žiupsnelis Druska
Glajus
- 200 g Baltas šokoladas - Ištirpintas
- 2 v.š. Tirpintas sviestas
Gaminimo eiga
- Sumalti avižinius dribsnius, riešutų mišinį ir džiovintų vaisių mišinį su blenderiu.
- Įdėti kakavą, druską ir medų. Viską gerai išmaišyti.
- Formuoti mažus desertus pagal savo norimą formą.
- Desertus padengti ištirpintu baltu šokoladu, sumaišytu su tirpintu sviestu.
- Padėti desertus ant grotelių ir leisti šokoladui sustingti. Tada dėti į šaldytuvą arba trumpam į šaldiklį.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar džiovintais vaisiais, taip pat pakeisti šokolado rūšį pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 5mgNatris: 50mgKalis: 100mgSkaidulos: 3gCukrus: 15gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 1mg