
Sveikuoliški naminiai batonėliai
Jei norisi kažko skanaus, saldaus, bet sąžinė neleidžia ir nesinori valgyti nenaudingų ir nemaistingų saldainių, nesukite galvos! Šis receptas kaip tik Jums! Neišsigąskite, atrodo reikia atlikti daug veiksmų ir ilgas gaminimo būdas, tačiau gaminimas labai paprastas ir greitai, ilgas ir nuoseklus tik gaminimo aprašymas 🙂 Labai skanu, greitai pagaminama, bet ir sveika, bei maistinga. Šie batonėliai patenkins Jūsų saldumyno poreikį ir puikiai tiks sveikai mitybai!
Ingredientai
- 150 kokoso drožlių
- 200 g riešutų
- 4 šaukštai klevų sirupo arba medaus
- 200 g juodo šokolado
- 3 šaukštai kokoso aliejaus
- Šiek tiek druskos
Gaminimo eiga
- Į smulkintuvą sudėti riešutus. Juos reikia gerokai pamalti, kol labai gerai susismulkins. Tai gali užtrukti ilgiau!
- Sudėti klevų sirupą/medų, ištirpintus 2 šaukštus kokosų aliejaus ir druską. Dar kartą susmulkinti.
- Tuomet suberti kokoso drožles ir vėl smulkinti.
- Gautą masę suberti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, su drėgnais pirštais suspausti ir sulyginti. Dėti į šaldiklį, kad pastovėtų.
- Ištirpinti šokoladą ir 1 šaukštą kokoso aliejaus. Leisti, kad pravėstų.
- Ištraukti iš šaldiklio riešutinę masę, ją supjaustyti norimo dydžio batonėlius.
- Batonėlius pamiškyti šokolade, dėt ant kepimo popieriaus. Pamirkius visus batonėlius ir juos sudėjus ant kepimo popieriaus, dėti į šaldymo kamerą, kad sustingtų.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.