Švelnus varškės desertas su uogų padažu
Jei turite kitų idėjų, kviečiu pasidalinti jomis komentaruose apačioje.
Ingredientai
- želatina: 1 šaukštelis
- kiaušinio tryniai: 2
- cukraus pudra: 8 šaukštai
- liesa varškė: 500 g
- tarkuotas apelsinas: 1 šaukštelis
- citrinos žievė: 1 šaukštelis
- medus: 2 šaukštai
- avietės: 250 g (šviežios arba šaldytos)
- mėtos lapeliai: papuošimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia želatiną užpilkime vandeniu. Trynius ištrinkime su šaukštais cukraus pudros. Varškę sumaišykime su citrinos, apelsino žievele, sultimis, medumi bei išplaktais tryniais. Tuomet išmaišykime želatiną ir sumaišykime su varškės mase. Išdėliokime gautą masę į formeles ir – valandoms pastatykime šaltai.
- Tuo metu uogas, jei šaldytos, atšildykime. Ištrinkime su likusia cukraus pudra ir minutes pavirkime. Kai pravės, perkoškime per sietelį. Padažą supilstykime į desertines lėkšteles, ant viršaus uždėkime varškės desertą. Galiausiai papuoškime mėtų lapeliais ir ragaukime.
Pabaigai…
Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.