Tarta su pistacijų įdaru ir avietėmis
Dabar toks laikas, kai norisi kepti ir valgyti tik tartas. Trapios tešlos tartos yra gėris! Šiandien ir aš kepu tartą. Tešlos receptą nukniaukiau iš savo draugės virtuvės džiazas. Žinau, kad pagal jos receptą visada pasiseks! Na, o įdaras – jau mano kūryba. Kadangi dar vis turiu naminės pistacijų pastos, tad vėl mėgaujuosi pistacijų – aviečių deriniu. Juk gerai gyventi niekas neuždraus. Trapi, burnoje tirpstanti tarta su pistacijų įdaru.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 26-28 cm)
- Plastikinė plėvelė (Tešlai šaldyti)
- Plaktuvas (Įdaro ingredientams suplakti)
- Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)
Ingredientai
Tešla
- 120 g Sviestas
- 85 g Cukrus
- 1 Žiupsnelis Druska
- 1 vnt L dydžio kiaušinis
- 240 g Miltai
- 1 a.š. Vanilinio cukraus
Įdaras
- 330 g Philadelphia sūris
- 3 v.š. Crème fraîche arba riebi grietinė
- 5 v.š. Cukrus
- 50 ml Kiaušininis likeris - Nebūtina
- 2 v.š. Pistacijų pasta
- 2 vnt L dydžio kiaušiniai
- Puošimas - Kapotos pistacijos, šaldytos avietės, aviečių milteliai
Gaminimo eiga
- Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir druską išplakti. Įmušti kiaušinį ir dar kartą išplakti. Dalimis įsijoti miltus, išmaišyti ir gerai išminkyti. Kol ruošiamas įdaras, tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą.
- Suplakti visus įdaro produktus, išskyrus kiaušinius. Tuomet įmušti kiaušinius ir perplakti.
- Tešlą iškočioti ir ja padengti kepimo formą. Supilti įdarą. Dėti į įkaitintą iki 180°C orkaitę ir kepti apie 40 min.
- Atvėsinti. Puošti kapotomis pistacijomis, šaldytomis avietėmis, aviečių milteliais.
Pabaigai…
Produktai turi būti kambario temperatūros. Galima naudoti ir kitą kremą, pvz., mascarpone vietoj Philadelphia sūrio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 7gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg