Tinginys su zefyrais
Ingredientai surašyti apačioje, galite keisti pagal savo poreikius.
Ingredientai
- sviestas: 200 gramų
- sausainiai: 3 pakeliai
- kondensuotas pienas: 1 indelis
- juodasis šokoladas: 180 gramų
- nesaldžios kakavos milteliai: 5 šaukštai
- zefyrai: 3-5
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sausainius sulaužykime mažais gabaliukais bei suberkime į kokį didelį dubenį.
- Tada zefyrus susmulkinkime mažais gabaliukais.
- Tuomet sviestą ir šokoladą ištirpinkime karšto vandens vonelėje, įmaišykime kakavą, kondensuotą pieną ir zefyrus. Viską gerai išmaišykime iki vientisos masės. Užpilkime ant sausainių ir dar kartą gerai viską išmaišykime.
- Po to sukrėskime tinginio masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, suspauskime ją šaukštu.
- Galiausiai padėkime sustingti į šaldiklį (taip greičiau) arba šaldytuvą. Duokime visiems ragauti. Šio deserto greit neliks! 🙂
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.