
Tiramisu porcijomis
Po truputį grįžta sveikata, o su ja – ir noras gaminti. Vienas skaniausių, itin lengvai pagaminamų pyragų – Tiramisu. Šį kartą norėjau pagaminti jį porcijomis. Bet gaminant formoje, naudokite tas pačias proporcijas. Originalus receptas, t.y su kiaušiniais – mums pats skaniausias. Primenu, jog bakterijos gali būti tik ant lukšto, o ne pačiame kiaušinyje. Tačiau jei bijote, kiaušinius keiskite 200 – 300 ml riebios plaktos grietinėlės.
Reikalingi Įrankiai
- Maišymo dubuo
- Plakimo šluotelė
- Stiklinės taurės (0.5 l talpos)
- Šaukštas
Ingredientai
Tiramisu
- 3 vnt Kiaušinio tryniai
- 3 v.š. Cukrus
- 250 g Mascarpone
- 3 vnt Kiaušinio baltymai
- žiupsnelis Druska
- 1 pakuotė Damų piršteliai
- 300 ml Stipri atvėsinta kava
- šlakelis Marsala desertinis vynas - Galima naudoti likeri Amaretto ar kitą saldų gėrimą
Gaminimo eiga
- Kavą sumaišyti su Marsala vynu.
- Trynius labai gerai išplakti su cukrumi.
- Įmaišyti mascarpone.
- Atskirai išplakti baltymus su druska ir atsargiai, per kelis kartus įmaišyti į mascarpone-trynių masę.
- Damų pirštelius labai trumpai pamerkti į kavą. Sluoksniuoti su kremu dviem sluoksniais, pradedant sausainiais.
- Atšaldyti, geriausia per naktį.
- Prieš patiekiant, pabarstyti kakava. Patiekiau su stikleliu Marsala vyno.
Pabaigai…
Jei bijote naudoti žalius kiaušinius, juos galite pakeisti 200 – 300 ml riebios plaktos grietinėlės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 50mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg