Tortas „Braškės su grietinėle“
Ingredientai apačioje, galite keisti veganiškais.
Ingredientai
- braškės: 500 gramų
- cukraus pudra: 100 gramų
- liesa varškė: 500 gramų
- apelsinų sultys: 150 mililitrų
- riebi grietinėlė: 200 mililitrų
- sausainiai: 250 gramų
- kakavos milteliai: 1 valgomasis šaukštas
- mėtos lapeliai: papuošimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia braškes gerai nuplaukime, nuvarvinkime, kelias uogas pasilikime torto papuošimui, likusias smulkiai supjaustykime. Įberkime gramų cukraus pudros ir sutrinkime trintuvu.
- Tuomet varškę išmaišykime su gramų cukraus pudros ir mililitrų apelsinų sulčių. Grietinėlę išplakime ir sukrėskime į varškės masę, išmaišykime. gautos masės sumaišykime su braškių tyre. Sausainius sulaužykime gabaliukais ir sulaistykime likusiomis apelsinų sultimis. Pusę sausainių išdėliokime ant kepimo formos dugno, užpilkime braškių kremu, uždėkime visą likusią sausainių masę.
- Tada ant viršaus sukrėskime likusią varškės masę, išlyginkime peiliu ir įdėkite į šaldytuvą bent valandom. Apibarstykime kakava.
- Tortą papuoškime mėtų lapeliais ir braškių puselėmis, kurias pasilikome. Ragaujame ir dalinamės su šeima bei draugais! Skanaus 🙂
Pabaigai…
Maisto gaminimas kitiems yra puikus būdas parodyti rūpestį ir dėkingumą.