Trapūs žagarėliai

Trapūs žagarėliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai apačioje, galima keisti be glitimo produktais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaušiniai: 1
  • kiaušynių tryniai: 1
  • grietinė: 100 gramų
  • miltai: 300 gramų
  • degtinė: 2 valgomieji šaukštai
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus: 2 valgomieji šaukštai
  • druska: žiupsnelis
  • aliejus: virimui

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia kiaušinį bei tris trynius lengvai išplakime su cukrumi bei druska. Supilkime grietinę, degtinę bei gerai išmaišykime.
  • Tuomet berkime miltus, kepimo miltelius bei užminkykime prie rankų nelimpančią, bet ganėtinai minkštą tešlą. Jei visgi limpa, įberkime dar miltų, bet nepadauginkime. Tada tešlą įdėkime į maišelį arba tiesiog į maistinę plėvelę bei palaikykime maždaug – minučių kambario temperatūroje.
  • Po to padaliname tešlą į kelias dalis, kad būtų lengviau ją iškočioti (galima dalinti ir į , iškočiokime kaip įmanoma plonesnį tešlos lakštą bei formuokime skaniuosius žagarėlius.
  • Pasiruošiame iš karto visus, nes žagarėliai kepa labai greitai, tad tikrai nespėsime virti bei kočioti kitų tuo pačiu metu. Galiausiai verdame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Kai jau atvės apibarstome cukraus pudra. Tikras gardumėlis! Skanaus.

Pabaigai…

Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating