
Traškūs žagarėliai
Ingredientai apačioje, galite keisti veganiškais.
Ingredientai
- kiaušinių tryniai: 3
- kvietiniai miltai: 250 gramų (aukščiausios rūšies)
- kepinių margarinas: 50 gramų (arba sviestas)
- grietinė: 100 mililitrų
- romas: 2 šaukšteliai (arba konjakas)
- cukrus: 1 šaukštelis
- druska: žiupsnelis
- aliejus: 1 šaukštas
- aliejus: 500 mililitrų (virimui)
- miltinis cukrus: 1-2 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinių trynius išplakame su druska. Tuomet margariną ištriname su cukrumi. Įmaišome į juos grietinę bei aliejų. Supilame romą arba konjaką. Įmaišome išplaktus trynius.
- Tada įsijojame miltus bei minkome tešlą vis ją užlenkdami bei pamušdami su kočėlu. Kai tešla taps elastinga, padedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
- Po to tešlą iškočiojame norimo storio, pjaustome juostelėmis bei formuojame žagarėlius. Paruoštus žagarėlius verdame įkaitintame aliejuje, kol šie gražiai ims rusvėti.
- Galiausia išvirtus žagarėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pasinaikintų nereikalingas aliejaus perteklius. Po kiek laiko perkeliame į lėkštę bei pabarstome miltiniu cukrumi. Skanaujam!
Pabaigai…
Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.