Traškūs žagarėliai

Traškūs žagarėliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai apačioje, galite keisti veganiškais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaušinių tryniai: 3
  • kvietiniai miltai: 250 gramų (aukščiausios rūšies)
  • kepinių margarinas: 50 gramų (arba sviestas)
  • grietinė: 100 mililitrų
  • romas: 2 šaukšteliai (arba konjakas)
  • cukrus: 1 šaukštelis
  • druska: žiupsnelis
  • aliejus: 1 šaukštas
  • aliejus: 500 mililitrų (virimui)
  • miltinis cukrus: 1-2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia kiaušinių trynius išplakame su druska. Tuomet margariną ištriname su cukrumi. Įmaišome į juos grietinę bei aliejų. Supilame romą arba konjaką. Įmaišome išplaktus trynius.
  • Tada įsijojame miltus bei minkome tešlą vis ją užlenkdami bei pamušdami su kočėlu. Kai tešla taps elastinga, padedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
  • Po to tešlą iškočiojame norimo storio, pjaustome juostelėmis bei formuojame žagarėlius. Paruoštus žagarėlius verdame įkaitintame aliejuje, kol šie gražiai ims rusvėti.
  • Galiausia išvirtus žagarėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pasinaikintų nereikalingas aliejaus perteklius. Po kiek laiko perkeliame į lėkštę bei pabarstome miltiniu cukrumi. Skanaujam!

Pabaigai…

Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating