Trešnių (vyšnių) – pistacijų keksas
Keksus aš labai mėgstu! Nežinau, kodėl nekepu jų dažniau. Matyt, koją vis pakiša noras išbandyti ką nors naujo. Mano patys mėgstamiausi keksai yra su vyšniomis/trešnėmis ir citrininis. Kol šaldiklyje dar yra uogų, kepu vieną skaniausiųjų. Lengva pagaminti, o mėgausitės kiekvienu kąsniu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Naudota tradicinė duonos kepimo forma)
- Virtuvinis kombainas (Maišymui)
- Sviestinis teptukas (Kepimo formos paruošimui)
- Medinis pagaliukas (Tikrinimui ar iškepęs)
Ingredientai
- 0.5 stiklinės Graikiško arba natūralaus jogurto
- 0.5 stiklinės Grietinėlės (riebi)
- 0.5 stiklinės Tirpinto sviesto
- 2 vnt L dydžio kiaušiniai
- 1 a.š. Vanilinio cukraus
- 3/4 stiklinės Cukraus
- 1.5 stiklinės Miltų
- 1.5 a.š. Kepimo miltelių
- Žiupsnelis Druskos
- 0.5 stiklinės Kapotų pistacijų
- 1.5 stiklinės Šviežių, šaldytų arba konservuotų vyšnių (naudojau šaldytas)
- 2 a.š. Kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga
- Jogurtą, grietinėlę, sviestą, kiaušinius ir cukrų sudėti į virtuvinį kombainą ir gerai išmaišyti. Įsijoti visus birius produktus, išskyrus kukurūzų krakmolą. Maišyti apie 6 minutes vidutinio greitumo režimu.
- Sudėti pistacijas. Atšildytas ir gerai nuvarvintas trešnes sumaišyti su kukurūzų krakmolu. Įmaišyti į tešlą.
- Kepimo formą ištepti sviestu, supilti tešlą ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 190°C. Kepti apie 1 valandą. Ar iškepęs keksas, patikrinti mediniu pagaliuku.
- Išėmus iš orkaitės atvėsinti, pašlakstyti trešnių sultimis, puošti pistacijomis ir trešnėmis.
Pabaigai…
Puikiai tiks ir migdolai ar graikiški riešutai vietoje pistacijų. Keksus galima apšlakstyti citrinos sultimis ar vyšnėmis sultimis, kad būtų gaivesni.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg