
Trupininiai pyragėliai su uogomis
Pasidalinkite savo patirtimi, jei gaminate kitaip. Komentarai yra laukiami apačioje.
Ingredientai
- Tešlai:
- miltų: 100 gramų
- cukraus: 100 gramų
- sviesto: 100 gramų
- graikinių riešutų: 100 gramų
- Įdarui:
- obuolių: 3
- raudonųjų serbentų: 500 gramų
- apelsinų: 1
- cukraus: 100 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia riešutus pamirkome kelias valandas. Sviestą sukapojame gabaliukais, sumaišome su miltais bei cukrumi. Suberiame riešutus, gerai išmaišome.
- Tuomet obuolius nulupame, išimame sėkleles, supjaustome kubeliais. Serbentus nuskabome nuo šakelių. Nuo apelsino nutarkuojame žievelę, iš minkštimo išspaudžiame sultis. Visus komponentus sumaišome, įberiame cukraus, išmaišome.
- Galiausiai kepimo formeles patepame sviestu, įdedame uogų bei obuolių masės, ant viršaus užberiame miltų masės trupinių. Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie minutes.
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.