Trupiniuotis su obuoliais

Trupiniuotis su obuoliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Toliau pateikiami ingredientai ir gaminimo eiga.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • Tešlai:
  • 100 g sviesto,
  • 150 g cukraus,
  • 1 kiaušinis,
  • 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės,
  • 20 g maltų lazdynų riešutų,
  • 100 g virtų tarkuotų bulvių,
  • 250 g miltų,
  • 3 šaukšteliai kepimo miltelių (mažas pakelis).
  • Įdarui:
  • 2 obuoliai (apie 250 g),
  • 1 nubrauktas šaukštelis cinamono,
  • 100 g juodųjų serbentų uogienės.
  • Trupiniams:
  • 1 šaukštas sviesto,
  • 3 šaukštai cukraus.
  • Be to:
  • 1 šaukštas cukraus miltelių,
  • riebalų ir džiūvėsėlių pabarstyti.

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo.
  • Įmaišykite kiaušinį, citrinos žievelę, riešutus ir bulves.
  • Miltus persijokite su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėkite į tešlą.
  • Riebalais ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite 24 cm skersmens apvalią kepimo formą išimamu dugnu. Sudėkite 2/3 tešlos, išlyginkite paviršių.
  • Nuluptus ir plonais griežinėliais supjaustytus obuolius paskleiskite ant viršaus, pabarstykite cinamonu ir užtepkite uogienę.
  • Trupiniams likusią tešlą pirštais sutrupinkite su sviestu, miltais ir pabarstykite pyrago paviršių.
  • Kepkite 45 min. iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
  • Formos kraštą nuimkite pyragui gerokai atvėsus. Visiškai atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus milteliais.

Pabaigai…

Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.
Recepto raktažodžiai Desertai, Kepiniai, Pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating