Trupiniuotis su obuoliais
Toliau pateikiami ingredientai ir gaminimo eiga.
Ingredientai
- Tešlai:
- 100 g sviesto,
- 150 g cukraus,
- 1 kiaušinis,
- 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės,
- 20 g maltų lazdynų riešutų,
- 100 g virtų tarkuotų bulvių,
- 250 g miltų,
- 3 šaukšteliai kepimo miltelių (mažas pakelis).
- Įdarui:
- 2 obuoliai (apie 250 g),
- 1 nubrauktas šaukštelis cinamono,
- 100 g juodųjų serbentų uogienės.
- Trupiniams:
- 1 šaukštas sviesto,
- 3 šaukštai cukraus.
- Be to:
- 1 šaukštas cukraus miltelių,
- riebalų ir džiūvėsėlių pabarstyti.
Gaminimo eiga
- Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo.
- Įmaišykite kiaušinį, citrinos žievelę, riešutus ir bulves.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėkite į tešlą.
- Riebalais ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite 24 cm skersmens apvalią kepimo formą išimamu dugnu. Sudėkite 2/3 tešlos, išlyginkite paviršių.
- Nuluptus ir plonais griežinėliais supjaustytus obuolius paskleiskite ant viršaus, pabarstykite cinamonu ir užtepkite uogienę.
- Trupiniams likusią tešlą pirštais sutrupinkite su sviestu, miltais ir pabarstykite pyrago paviršių.
- Kepkite 45 min. iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
- Formos kraštą nuimkite pyragui gerokai atvėsus. Visiškai atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus milteliais.
Pabaigai…
Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.