Vaflių krepšeliai ledams

Vaflių krepšeliai ledams

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra skirtas pasigaminti gardžius vaflių krepšelius, kurie puikiai tiks tiek desertams, tiek užkandžiams. Jie gali būti naudojami kaip ledų indeliai, užkandžių dubenėliai arba netgi kaip desertų pagrindai. Receptas puikiai tinka šeimos vakarėliams arba ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 150 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Vaflių keptuvė (Krepšelių formavimui)
  • Mentelė (Krepšelių išėmimui iš keptuvės)
  • Šepetėlis (Tešlai aptepti)

Ingredientai
  

  • 150 g Miltai
  • 80 g Sviestas - Minkštas
  • 2 vnt Kiaušinių tryniai
  • 0.5 a.š. Druska

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite minkštą sviestą su kiaušinių tryniais, miltais ir druska, kol gausite vientisą tešlą. Tešlą minkykite tol, kol ji taps vienalytė ir elastinga.
  • Paruoštą tešlą iškočiokite ir formuokite į nedidelius rutuliukus, kuriuos dėkite į vaflių keptuvę. Iškepti vaflių krepšelius, kol jie taps auksinės spalvos.
  • Išimkite krepšelius iš keptuvės ir leiskite jiems atvėsti. Krepšelius galite naudoti kaip indelius ledams ar kitiems desertams.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pavyzdžiui, pridėti cukraus ar vanilinio cukraus tešlai, kad gautumėte saldesnius krepšelius.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 150kcalAngliavandeniai: 18gBaltymai: 3gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 50mgNatris: 120mgKalis: 50mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 100IU
Recepto raktažodžiai Desertų pagrindai, Ledų indeliai, Vaflių krepšeliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating