
Vaidės Tarte Tatin
Mano draugė Vaidė mėgsta gaminti ir šis Tarte Tatin receptas buvo jos sėkmingas bandymas, kuriuo ji pasidalino. Obuoliai, sviestas ir cukrus – tai klasikinis derinys, kuris sukuria neįtikėtiną skonį. Patiekalas puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Jei prie jo pridėsite ledų rutuliuką, patiekalas taps dar ypatingesnis.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriau su atsegama rankena)
- Orkaitė
- Kepimo forma (28 cm skersmens)
- Peilis (Obuoliams lupti ir pjaustyti)
Ingredientai
- 8 vnt Obuoliai - Nulupti, išimti sėklas ir pjauti pusiau
- 100 g Rudasis cukrus - Ištirpinti keptuvėje
- 80 g Sviestas - 60 g ištirpinti su cukrumi, 20 g apšlakstyti obuolius
- 1 lakštas Sluoksniuotos tešlos - Iškočioti ir uždėti ant obuolių
Gaminimo eiga
- Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti 100 g rudojo cukraus. Uždės apie 5 minutes.
- Tuomet įdėti 60 g šalto sviesto ir taip pat ištirpinti. Nuimti nuo kaitros.
- Dėti obuolius apvaliąja dalimi žemyn. Obuolius apšlakstyti 20 g tirpinto sviesto.
- Keptuvę pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180°C. Kepti 30 minučių.
- Ištraukus dėti iškočiotą sviestinės tešlos lakštą ant obuolių viršaus. Kraštus apkamšyti į keptuvės vidų. Tešlos centre įpjauti kryželį ir keptuvę vėl pašauti į orkaitę. Kepti dar 20 minučių, kol tešla gražiai paruduos.
- Išėmus šiek tiek atvėsinti ir, uždėjus ant viršaus serviravimo lėkštę, pyragą išversti/apversti.
Pabaigai…
Prie visų obuolių pyragų, taip ir čia puikiausiai tiktų ledų rutuliukas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 4gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 150gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg