Vaidės Tarte Tatin

Vaidės Tarte Tatin

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Mano draugė Vaidė mėgsta gaminti ir šis Tarte Tatin receptas buvo jos sėkmingas bandymas, kuriuo ji pasidalino. Obuoliai, sviestas ir cukrus – tai klasikinis derinys, kuris sukuria neįtikėtiną skonį. Patiekalas puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Jei prie jo pridėsite ledų rutuliuką, patiekalas taps dar ypatingesnis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Prancūziška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Geriau su atsegama rankena)
  • Orkaitė
  • Kepimo forma (28 cm skersmens)
  • Peilis (Obuoliams lupti ir pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 8 vnt Obuoliai - Nulupti, išimti sėklas ir pjauti pusiau
  • 100 g Rudasis cukrus - Ištirpinti keptuvėje
  • 80 g Sviestas - 60 g ištirpinti su cukrumi, 20 g apšlakstyti obuolius
  • 1 lakštas Sluoksniuotos tešlos - Iškočioti ir uždėti ant obuolių

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti 100 g rudojo cukraus. Uždės apie 5 minutes.
  • Tuomet įdėti 60 g šalto sviesto ir taip pat ištirpinti. Nuimti nuo kaitros.
  • Dėti obuolius apvaliąja dalimi žemyn. Obuolius apšlakstyti 20 g tirpinto sviesto.
  • Keptuvę pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180°C. Kepti 30 minučių.
  • Ištraukus dėti iškočiotą sviestinės tešlos lakštą ant obuolių viršaus. Kraštus apkamšyti į keptuvės vidų. Tešlos centre įpjauti kryželį ir keptuvę vėl pašauti į orkaitę. Kepti dar 20 minučių, kol tešla gražiai paruduos.
  • Išėmus šiek tiek atvėsinti ir, uždėjus ant viršaus serviravimo lėkštę, pyragą išversti/apversti.

Pabaigai…

Prie visų obuolių pyragų, taip ir čia puikiausiai tiktų ledų rutuliukas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 4gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 150gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Obuolių pyragas, Receptai su nuotraukomis, Tarte Tatin
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating