Vanilinė panna cotta su braškių ir miško žemuogių padažu

Vanilinė panna cotta su braškių ir miško žemuogių padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Po skanių pietų reikia ir puikaus deserto, ar ne? Itin greitai pagaminama, daugelio mėgstama klasikinė vanilinė panna cotta. Šis desertas yra gaivus ir skanus su braškių ir miško žemuogių padažu, suteikiančiu puikų vasaros skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Itališka
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Skystų ingredientų virimui)
  • Sietelis (Mišiniui perkošti)
  • Plakimo šluotelė (Mišiniui maišyti)
  • Stiklinės taurės (Panna cotta patiekimui)

Ingredientai
  

Panna cotta

  • 250 ml Pienas
  • 250 ml Grietinėlė
  • 100 ml Cukrus
  • 0.5 vnt Vanilės ankštis
  • 2 a.š. Želatina - (arba 4.5 plokštelės)
  • 50 ml Vanduo - Želatinai išbrinkinti

Braškių ir miško žemuogių padažas

  • Trintos braškės ir miško žemuogės - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Iš vanilės ankšties išimti sėklytes, sudėti į puodą. Įdėti ir ankštį. Supilti pieną, grietinėlę ir cukrų. Užvirti ir nukaisti. Pravėsus, įpilti 50 ml vandens išbrinkintą želatiną. Išmaišyti ir perkošti per sietelį.
  • Supilti į taures/indus. Atšaldyti šaldytuve.
  • Viršus – trintos braškės ir miško žemuogės. Labai gaivu ir skanu.

Pabaigai…

Želatina turi būti visiškai ištirpusi, kad panna cotta būtų lygi ir vientisa. Taip pat, galite eksperimentuoti su kitais vaisių padažais, pvz., mangų ar aviečių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 30mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Braškių padažas, Gaivus desertas, Panna cotta, Vanilinė panna cotta, Vasariški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai