
Vanilinė panna cotta su braškių ir miško žemuogių padažu
Po skanių pietų reikia ir puikaus deserto, ar ne? Itin greitai pagaminama, daugelio mėgstama klasikinė vanilinė panna cotta. Šis desertas yra gaivus ir skanus su braškių ir miško žemuogių padažu, suteikiančiu puikų vasaros skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Skystų ingredientų virimui)
- Sietelis (Mišiniui perkošti)
- Plakimo šluotelė (Mišiniui maišyti)
- Stiklinės taurės (Panna cotta patiekimui)
Ingredientai
Panna cotta
- 250 ml Pienas
- 250 ml Grietinėlė
- 100 ml Cukrus
- 0.5 vnt Vanilės ankštis
- 2 a.š. Želatina - (arba 4.5 plokštelės)
- 50 ml Vanduo - Želatinai išbrinkinti
Braškių ir miško žemuogių padažas
- Trintos braškės ir miško žemuogės - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Iš vanilės ankšties išimti sėklytes, sudėti į puodą. Įdėti ir ankštį. Supilti pieną, grietinėlę ir cukrų. Užvirti ir nukaisti. Pravėsus, įpilti 50 ml vandens išbrinkintą želatiną. Išmaišyti ir perkošti per sietelį.
- Supilti į taures/indus. Atšaldyti šaldytuve.
- Viršus – trintos braškės ir miško žemuogės. Labai gaivu ir skanu.
Pabaigai…
Želatina turi būti visiškai ištirpusi, kad panna cotta būtų lygi ir vientisa. Taip pat, galite eksperimentuoti su kitais vaisių padažais, pvz., mangų ar aviečių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 4gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 30mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg