Varškės desertas su želės karūna
Man patinka gaminti taip, kaip aprašyta. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Ingredientai
- plakamoji grietinėlė: 500 mililitrų
- cukrus: 4 valgomieji šaukštai
- vanilinis pudingas: 1 pakelis
- kreminė varškė: 750 gramų
- želatina: 14 gramų
- pienas: 1/2 puodelio
- Želė sluoksniui:
- vaisinė želė: 2 pakeliai
- vaisiai arba uogos (gali būti šaldytos ir atšildytos)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia vaisius supjaustome gabalėliais. Vienu sluoksniu sudėliojame ant formos dugno.
- Tuomet želę paruošiame taip, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilame mažiau vandens. Užpilame vaisius ar uogas bei pastatome į šaldytuvą stingti.
- Tada želatiną užpilame puse puodelio pieno.
- Grietinėlę su cukrumi bei pudingo milteliais išplakame iki standumo. Viską sukrėčiame į varškės masę. Labai gerai išmaišome.
- Želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje. Atvėsiname ir įmaišome į varškės masę.
- Galiausiai varškės masę dedame ant sustingusios želės. Šaldome, kol sutings. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.