Varškės spurgos su razinomis

Varškės spurgos su razinomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Toliau pateiktas ingredientų sąrašas ir recepto aprašymas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • varškės: 400 gramų
  • kiaušinių: 2
  • cukraus: 1 stiklinės
  • miltų: 2 stiklinių
  • sodos: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • druskos: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • razinų: 1 saujos
  • aliejaus: 500 mililitrų (virimui)

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia gerai išmaišome visas sudedamąsias dalis (išskyrus razinas). Puodelyje įkaitiname aliejų. Į lėkštutę įberiame miltų, į juos dedame po arbatinį šaukštelį varškės masės, į vidurį įspaudžiame razinas bei suvoliojame graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Rutuliukai neturi būti didesni, nes tuomet neiškeps viduriukas.
  • Svarbiausia – tinkamai įkaitiname riebalus. Jei jie bus nepakankamai karšti, spurgos prisigers labai daug nereikalingų riebalų, jei per karšti — viršus apdegs, o viduriukas nespės visiškai iškepti.
  • Tada aruoštus rutuliukus metame į karštus riebalus. Jų turi būti tiek, kad paruoštos spurgos plaukiotų nesiekdamos dugno. Spurgų dedame tiek, kad jos netrukdytų viena kitai “maudytis”. Tuomet iškepus vienai pusei spurga pati apsivers. Ragaujam! 😉

Pabaigai…

Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating