Varškės spurgos su razinomis
Toliau pateiktas ingredientų sąrašas ir recepto aprašymas.
Ingredientai
- varškės: 400 gramų
- kiaušinių: 2
- cukraus: 1 stiklinės
- miltų: 2 stiklinių
- sodos: 1/2 arbatinio šaukštelio
- druskos: 1/2 arbatinio šaukštelio
- razinų: 1 saujos
- aliejaus: 500 mililitrų (virimui)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia gerai išmaišome visas sudedamąsias dalis (išskyrus razinas). Puodelyje įkaitiname aliejų. Į lėkštutę įberiame miltų, į juos dedame po arbatinį šaukštelį varškės masės, į vidurį įspaudžiame razinas bei suvoliojame graikinio riešuto dydžio rutuliuką. Rutuliukai neturi būti didesni, nes tuomet neiškeps viduriukas.
- Svarbiausia – tinkamai įkaitiname riebalus. Jei jie bus nepakankamai karšti, spurgos prisigers labai daug nereikalingų riebalų, jei per karšti — viršus apdegs, o viduriukas nespės visiškai iškepti.
- Tada aruoštus rutuliukus metame į karštus riebalus. Jų turi būti tiek, kad paruoštos spurgos plaukiotų nesiekdamos dugno. Spurgų dedame tiek, kad jos netrukdytų viena kitai “maudytis”. Tuomet iškepus vienai pusei spurga pati apsivers. Ragaujam! 😉
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.