Virtinukai su slyviene
Visa reikalinga informacija yra apačioje.
Ingredientai
- 500 g nesukrintančių bulvių,
- žiupsnelis druskos,
- 200 g slyvų košės,
- po 175 g sviesto ir miltų,
- 30 g manų,
- 1 kiaušinis,
- 6 šaukštai džiūvėsėlių,
- 5 šaukštai migdolų plokštelių,
- 1 šaukštas cukraus miltelių,
- vandens, miltų stalui pabarstyti.
Gaminimo eiga
- Nuskustas ir supjaustytas bulves 20 min. apvirkite sūdytame vandenyje. Dar šiltas sugrūskite grūstuvu.
- Ištirpinkite 25 g sviesto, šiek tiek atvėsinkite, supilkite į pravėsusią bulvių masę, viską suminkykite su miltais, manais ir kiaušiniu.
- Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 3 mm storio tešlos lakštą.
- Išspauskite 10 cm skersmens skritulius ir į kiekvieno vidurį įdėkite po šaukštelį slyvienės.
- Perlenkite pusiau, kraštus gerai užspauskite.
- Virtinukus dalimis dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir ant mažiausios liepsnos virkite 6-8 minutes.
- Išgriebkite ir nuvarvinkite.
- Keptuvėje pakaitinkite 150 g sviesto, pakepinkite džiūvėsėlius ir migdolus.
- Sudėkite virtinukus, atsargiai išmaišykite.
- Sudėkite į lėkštes ir pabarstykite cukraus milteliais.
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.