Virtinukai su slyviene

Virtinukai su slyviene

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Visa reikalinga informacija yra apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g nesukrintančių bulvių,
  • žiupsnelis druskos,
  • 200 g slyvų košės,
  • po 175 g sviesto ir miltų,
  • 30 g manų,
  • 1 kiaušinis,
  • 6 šaukštai džiūvėsėlių,
  • 5 šaukštai migdolų plokštelių,
  • 1 šaukštas cukraus miltelių,
  • vandens, miltų stalui pabarstyti.

Gaminimo eiga
 

  • Nuskustas ir supjaustytas bulves 20 min. apvirkite sūdytame vandenyje. Dar šiltas sugrūskite grūstuvu.
  • Ištirpinkite 25 g sviesto, šiek tiek atvėsinkite, supilkite į pravėsusią bulvių masę, viską suminkykite su miltais, manais ir kiaušiniu.
  • Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 3 mm storio tešlos lakštą.
  • Išspauskite 10 cm skersmens skritulius ir į kiekvieno vidurį įdėkite po šaukštelį slyvienės.
  • Perlenkite pusiau, kraštus gerai užspauskite.
  • Virtinukus dalimis dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir ant mažiausios liepsnos virkite 6-8 minutes.
  • Išgriebkite ir nuvarvinkite.
  • Keptuvėje pakaitinkite 150 g sviesto, pakepinkite džiūvėsėlius ir migdolus.
  • Sudėkite virtinukus, atsargiai išmaišykite.
  • Sudėkite į lėkštes ir pabarstykite cukraus milteliais.

Pabaigai…

Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Desertai, Virtinukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating