Žagarėliai su varške
Daugiau informacijos rasite ingredientų sąraše ir gaminimo eigos aprašyme.
Ingredientai
- riebesnė varškė: 200 gramų
- grietinė: 200 gramų (geriau liesesnė)
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 130 gramų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- cinamonas: žiupsnelio
- degtinė: 1 valgomojo šaukšto
- romo esencija: šlakelis
- miltai: 4-5 stiklinių
- cukraus pudra: pabarstyti
- augalinis aliejus: kepimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia varškę ištrinkime su cukrumi, dėkime grietinę, kiaušinius, romo esenciją, degtinę, vanilinį cukrų bei cinamoną. Viską gerai išmaišykime.
- Tuomet į tešlą berkime miltus. Miltų reiks tiek, kad minkant tešla nebepriliptų prie rankų. Suminkytą tešlą dėkime pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Tada miltais pabarstykime paviršių, ant kurio kočiosime tešlą. Iš atvėsintos tešlos kočiokime centimetro storumo lakštą, supjaustykime jį trikampėmis ar keturkampėmis juostelėmis, įpjaukime kiekvienos juostelės vidų bei vieną juostelės galą ištraukiame per tą įpjovą.
- Galiausiai puode įkaitinkime augalinį aliejų bei kepkime po kelis žagarėlius vienu metu, kol šie gražiai apskrus.
- Iškepę žagarėliai yra sudedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų nereikalingas aliejus. Dar šiltus žagarėlius pabarstykime cukraus pudra. Tobulas skonis!
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.