
Žiemos Pana Cotta su braškių sluoksniu
Nors lauke žiema, bet šis švelnus desertas sukelia vasaros prisiminimus. Ši Pana Cotta su braškių sluoksniu puikiai dera su šventinėmis progomis arba kai tiesiog norisi pasilepinti. Receptas labai paprastas, o rezultatas – nepaprastai gardus. Tiesiog pabandykite!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vidutinio dydžio, kaitinimui)
- Indeliai (Desertui supilti, tinka stikliniai ar keramikiniai)
- Plakiklis (Norint užtikrinti, kad želatina ištirptų tolygiai)
- Šaldytuvas (Pana Cotta sustingimui)
Ingredientai
- 3,5 a.š. Želatina - Išbrinkinti šaltame vandenyje
- 200 ml Grietinėlė - Pakaitinti
- 200 ml Pienas - Sumaišyti su grietinėle
- 80 g Cukrus - Sumaišyti su grietinėle ir pienu
- 350 g Braškių - Šaldytos, sumaišyti su cukrumi
- 80 g Cukrus - Sumaišyti su braškėmis
Gaminimo eiga
- Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje.
- Grietinėlę pakaitinti su pienu ir cukrumi, kol cukrus ištirps.
- Į pakaitintą mišinį supilti išbrinkintą želatiną ir viską gerai išmaišyti.
- Mišinį supilstyti į indelius ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Braškių sluoksniui, sutrinkite šaldytas braškes su cukrumi ir užpilkite ant sustingusios Pana Cotta.
Pabaigai…
Naudojant šaldytas braškes, būtinai leiskite joms visiškai atšilti, kad būtų lengviau sutrinti. Jei norite, galite įberti šiek tiek vanilinio cukraus į grietinėlės mišinį, kad pridėtumėte daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 60mgKalis: 100mgSkaidulos: 2gCukrus: 35gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg