Challah – žydiška pynė

Challah – žydiška pynė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši žydiška pynė yra ne tik puikus desertas, bet ir puiki dovana draugams. Šiandien, kai važiuoju pas mylimą draugę, nusprendžiau palepinti ją ir jos vaikus šia nuostabia banda. Pynė ilgai išlieka šviežia, ją galima šaldyti ir vėliau vėl valgyti minkštą ir šviežią. Tai tikras gėris, kurio verta paragauti kiekvienam.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour 30 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Duona
Virtuvė Žydiška virtuvė
Porcijos 12 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Maišymo dubuo (Tešlai maišyti)
  • Tešlos kombainas (Tešlai maišyti 5 minutes)
  • Kepimo popierius (Padėkliui iškloti)
  • Kepimo padėklas (Pynėms dėti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniui ir pienui sumaišyti)
  • Rankšluostis (Tešlai kildinti uždengti)

Ingredientai
  

  • 50 g Šviežios mielės - Arba 14 g sausų mielių
  • 200 ml Šiltas vanduo
  • 80 g Cukrus
  • 4 vnt Kiaušiniai - Lengvai išplakti
  • 100 ml Alyvuogių aliejus
  • 1 a.š. Druska
  • 850 g Kvietiniai miltai - Išsijoti
  • 1 vnt Kiaušinis - Aptepimui
  • 1 v.š. Pienas - Aptepimui
  • 4 v.š. Sezamo sėklos - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Vandenį sumaišyti su cukrumi ir mielėmis. Palaikyti 5 minutes.
  • Lengvai išplakti kiaušinius, supilti aliejų, sumaišyti su mielių mišiniu.
  • Įsijoti šiek tiek miltų ir druską, sumaišyti.
  • Įsijoti likusius miltus ir užmaišyti tešlą.
  • Kombainu maišyti apie 5 minutes lėtu režimu.
  • Tešlą uždengti rankšluostėliu ir kildinti apie 1 valandą.
  • Tešlą dėti ant šiek tiek miltais barstyto paviršiaus ir padalinti į 2 dalis.
  • Kiekvieną dalį padalinti į 3 išilgas dalis. Iš jų supinti 2 kepalėlius baltos duonos.
  • Pakildinti uždengus dar 30 minučių.
  • Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu. Barstyti sezamo sėklų.
  • Kepti 180°C temperatūroje apie 30 minučių.
  • Atvėsinti prieš pjaunant.

Pabaigai…

Jei likusius kepinius šaldysite, prieš valgant atšildykite ir šiek tiek pašildykite orkaitėje, kad jie būtų minkšti ir švieži.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Challah, Duonos receptai, Žydiška pynė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating