„Tikka“
Jei turite kitų idėjų, kviečiu pasidalinti jomis komentaruose apačioje.
Ingredientai
- 1 puodelis natūralaus jogurto
- 1 puodelis kapotų kalendrų lapų
- 2 šaukšteliai trinto imbiero
- 3 šaukšteliai trinto česnako
- 6 pipirų grūdeliai
- 3 šaukšteliai citrinų sulčių
- 1/2 šaukštelio apelsinų minkštimo
- 1 kg vištos krūtinėlės arba kulšelių be odos
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas plonais žiedais
Gaminimo eiga
- Visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus jogurtą, reikia sudėti į vieną indą ir ištrinti iki vientisos masės.
- Į masę supilamas jogurtas. Gerai išmaišoma. Sudedami norimu dydžiu supjaustyti vištienos gabaliukai, gerai išmaišomi. Leidžiama pasistovėti per naktį.
- Įkaitinama orkaitė arba keptuvė.
- Dedami vištienos gabaliukai ir kepami, kol dailiai apskrus bei suminkštės.
- Svogūnų žiedai atskiriami ir sumaišomi su citrinų sultimis.
- Patiekalas patiekiamas su marinatu, svogūnais ir norimu garnyru.
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.