4 sausio, 2023

Mažoji vištienos filė (apkepta)

aloha admin

Mažoji vištienos filė, dar vadinama vištienos vidinė filė, yra plonos vištienos krūtinėlės mėsos juostelės, išpjautos iš apatinės krūtinėlės pusės. Jos pasižymi švelnia, minkšta tekstūra ir švelniu, šiek tiek vištienos skoniu, todėl dažnai naudojamos įvairiuose patiekaluose.

Mažosios vištienos filė yra universalios ir gali būti gaminamos įvairiais būdais, įskaitant kepimą ant grotelių, kepimą, skrudinimą ir kepimą keptuvėje. Kepant keptuvėje, šią vištienos filė galima apvolioti miltų, kiaušinio ir džiūvėsėlių mišinyje ir kepti įkaitintoje aliejumi išteptoje keptuvėje, kol ji įgaus auksinę spalvą ir bus iškepusi. Juos galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba naudoti kaip salotų, sumuštinių, apkepų ir kitų patiekalų sudedamąją dalį.

Mažoji vištienos filė yra geras baltymų šaltinis, be to, turi mažai riebalų ir kalorijų. Jos gali būti sveikas pasirinkimas tiems, kurie stengiasi laikytis subalansuotos mitybos.

Apkeptos vištienos filė naudojimas receptuose

Apkepta vištienos filė gali būti naudojama kaip ingredientas įvairiuose patiekaluose. Ją galima pjaustyti gabaliukais, juostelėmis, malti į faršą ir tt. Tai patogus ingredientas, nes jį galima pasiruošti iš anksto, kad sutaupyti laiko gaminant picą, burito ar kitus įdomius receptus.

Šiais laikais labai populiaru tokią apkeptą vištienos file uždėti ant namuose gaminamos picos. Kartu tinka saldžiarūgštis padažas, ananasai, kumpis bei kiti įprastiniai picos ingredientai.

Mažoji vištienos filė apkepta keptuvėje yra universalus ingredientas, kurį galima naudoti įvairiuose patiekaluose. Vienas iš jų naudojimo būdų – kepti filė keptuvėje ir vėliau dėti į kebabus. Apvoliokite nedideles vištienos filė miltų, kiaušinio ir džiūvėsėlių mišinyje ir kepkite jas karštoje aliejumi išteptoje keptuvėje, kol jos taps auksinės spalvos ir iškeps. Kai filė bus iškepusi, suverkite ją ant iešmelių su pasirinktomis daržovėmis ir kepkite arba kepkite ant grotelių, kol viskas bus iškepę pagal jūsų skonį. Nedidelės vištienos filė yra puikus pasirinkimas šašlykams, nes jos yra minkštos ir greitai iškepa, todėl su jomis lengva dirbti.

Kitas būdas naudoti keptuvėje keptą mažą vištienos filė – dėti ją į burritos, tacos ar kitus meksikietiškus patiekalus. Tam tiesiog iškepkite nedideles vištienos filė, kaip aprašyta pirmiau, o tada supjaustykite arba susmulkinkite jas mažesniais gabalėliais. Tuomet mažą vištienos filė galite naudoti kaip įdarą buritams ar takosams kartu su pasirinktomis pupelėmis, ryžiais, daržovėmis, sūriu ir padažu. Taip pat galite naudoti mažas vištienos filė, kad pagamintumėte aromatingą vištienos įdarą kesadilijoms, nachos ar kitiems meksikietiškiems patiekalams.

Mažas vištienos filė galite naudoti ne tik buritams ir takos, bet ir troškiniams bei kitiems sotiems vieno puodo patiekalams gaminti. Tam mažą vištienos filė kepkite keptuvėje, kaip aprašyta pirmiau, o tada supjaustykite gabalėliais. Tuomet nedideles vištienos filė galite sudėti į puodą su pasirinktomis daržovėmis, sultiniu ir norimais prieskoniais ir troškinti, kol vištiena iškeps, o daržovės suminkštės. Mažos vištienos filė yra puikus pasirinkimas troškiniams, nes ji yra minkšta ir aromatinga, o virta ilgesnį laiką gerai išsilaiko.

a