4 sausio, 2023

Pjaustytos šilauogės

aloha admin

Šilauogės, dar vadinamos Europinėmis Mėlynėmis, yra Europoje ir Azijoje augančių mažų tamsių uogų rūšis. Šilauogės turi saldžiarūgštį skonį, jose gausu antioksidantų, todėl manoma, kad jos turi daug sveikatai naudingų savybių.

Yra daugybė būdų, kaip panaudoti šilauoges  virtuvėje. Jas galima valgyti šviežias kaip užkandį arba dėti į įvairius patiekalus, pavyzdžiui, pyragus, pyragaičius, keksiukus ir kokteilius. Iš jų taip pat galima gaminti uogienę, želė ar sirupą. Džiovintomis šilauogėmis galima pagardinti dribsnius ar jogurtą arba dėti į kepinius, kad jie būtų skanūs ir maistingi.

Šilauogės yra geras vitaminų C ir K, maistinių skaidulų ir mangano šaltinis. Jos turi mažai kalorijų – puodelyje šviežių šilauogių yra apie 84 kalorijos. Taip pat jose nedaug riebalų ir natrio, jose nėra cholesterolio.

Šilauoges galima naudoti įvairiose virtuvėse, įskaitant Europos, Šiaurės Amerikos ir Azijos. Jos dažnai naudojamos saldžiuose ir pikantiškuose patiekaluose, o receptuose jomis dažnai galima pakeisti kitų rūšių uogas ir sukurti unikalius receptus.

Pjaustytos šilauogės puikiai tinka kepant blynus. Išbandykite!

a