Gnocchi su grybų, mocarelos ir moliūgo padažu

Gnocchi su grybų, mocarelos ir moliūgo padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Patiekalas kurio norėsis vėl ir vėl, ypač jei esate pastos fanas! Šie Gnocchi su grybų, mocarelos ir moliūgo padažu puikiai tinka šaltam vakarui. Moliūgo naudojimas suteikia patiekalui ypatingo skonio, o grybų padažas su shiitake grybais ir sūriu sukuria sodrų ir kreminį skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Itališka
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Moliūgo kepimui orkaitėje)
  • Blenderis (Sutrinti moliūgą ir grybus)
  • Keptuvė (Padažo ruošimui)
  • Puodas (Gnocchi virimui)
  • Peilis (Daržovių pjaustymui)
  • Miltų rėtis (Miltų pertekliui pašalinti)

Ingredientai
  

Gnocchi

  • 90 g Chestnut grybai - Galima naudoti pievagrybius
  • 250 g Mocarela
  • 200 g Moliūgas - Naudojamas šaldytas, galima naudoti šviežią
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 500 g Miltai - Apie 450g tešlai, likusi dalis stalo pabarstymui
  • 40 ml Aliejus - Naudojamas šalto spaudimo rapsų aliejus
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai

Padažas

  • 125 g Shiitake grybai
  • 1 vnt Raudonas svogūnas
  • 1-2 skiltelės Česnakas
  • 50 g Kietasis sūris
  • 50 g Philadelfijos sūris - Galima naudoti kitą tepamą sūrį
  • šiek tiek Ghee sviestas

Gaminimo eiga
 

  • Moliūgą pjaustome gabalais ir kepame orkaitėje, kol jis taps minkštas. Jei naudojate šaldytą moliūgą, galite jį kepti keptuvėje, nes jis greitai išleidžia sultis, sutrumpindamas gamybos laiką. Bekepant sultis nupilame ir į keptuvę dedame grybus.
  • Iškepus moliūgą ir grybus, juos atvėsiname ir dedame į blenderį kartu su mocarela, kiaušiniais, druska ir pipirais. Viską sutriname iki vienalytės masės.
  • Gautą masę pilame į dubenį ir lėtai maišydami dedame miltus. Pabaigoje įpilame aliejų, tešla turėtų būti minkšta, bet nelipni. Formuojame „dešras“, jas supjaustome į gabaliukus ir pavoliojame miltuose. Gnocchi dedame į rėtį ir nusijojame miltų perteklių.
  • Į verdantį, pasūdytą vandenį dedame Gnocchi ir verdame dideliame kiekyje vandens apie 7 minutes, kol jie pakyla į paviršių.
  • Padažui: įkaitiname sausą keptuvę ir dedame daug maltų pipirų. Pakepiname juos apie 1-2 minutes, kol pajusite aromatą. Dedame ghee sviestą, pjaustytus shiitake grybus, po minutės – svogūnus ir česnakus. Kai grybai pakeps, pilame iš Gnocchi puodo pasemtą vandenį (apie 200 ml) ir maišome, kol padažas sutirštės.

Pabaigai…

Moliūgo naudojimas šiame recepte suteikia Gnocchi unikalų skonį, o padažas su shiitake grybais ir sūriu yra ypatingai kreminis. Galite eksperimentuoti su kitais sūriais arba grybais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 70gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 400mgKalis: 350mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Gnocchi, Grybų padažas, Mocarela, Moliūgas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating