Itališki birūs žuvies kukuliukai

Itališki birūs žuvies kukuliukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tai Italijos virtuvės įkvėptas receptas, kuris skoniu jus nukels prie jūros. Aš mėgstu žuvies kukuliukus ir su tešla keptą žuvį, būdama JK žuvies kukuliukus atradau iš naujo! Tikriausiai buvau įsitikinusi – kad žuvies kukuliai yra neskanu, o visai be reikalo! Šis receptas yra kosmosas! Šie žuvies kukuliukai tiks ir mažiausiems, bei išrankiausiems. Kviečiu išbandyti ir jus!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 45 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Itališka
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Menkei apibarstyti druska)
  • Puodas (Bulvėms ir morkai virti)
  • Stambus sietelis (Bulvėms nukošti)
  • Grūstuvė (Bulvėms grūsti)
  • Pjaustymo lenta (Morkoms ir menkei pjaustyti)
  • Keptuvė (Kukuliams kepti)
  • Virtuvinis popierius (Riebalams sugerti)

Ingredientai
  

  • 200 g Menkės be odos ir kaulų
  • 100 g Akmens druskos
  • 500 g Bulvių
  • 1 vnt Virta morka
  • 15 g Šviežių petražolių
  • 25 g Kaparėlių sūryme
  • 75 g Fermentinio sūrio
  • 30 g Parmezano
  • 100 g Džiūvėsėlių įdarui
  • 100 g Džiūvėsėlių apvoliojimui
  • 1 vnt Didelis kiaušinis
  • Saulėgrąžų arba rapsų aliejaus kukuliams kepti
  • 2 vnt Citrinos
  • 1 a.š. Paprikos miltelių
  • Juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Dubenyje apibarstykite menkę akmens druska, uždenkite ir palaikykite ją 1 valandą šaldytuve. Per tą laiką nulupkite bulves ir morką, stambiai supjaustytas virkite 15 min arba kol suminkštės. Morką galite pjaustyti smulkiau. Bulves nukoškite, sugrūskite ir ataušinkite. Morkas supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  • Po šaltu tekančiu vandeniu druską nuo menkės nuplaukite ir ją nusausinkite. Pusę sukapokite 1 cm kubeliais, kitą pusę – smulkiai ir sudėkite į vieną dubenį. Smulkiai supjaustykite petražolių lapelius, kaparėlius. Sutarkuokite fermentinį sūrį bei parmezaną, sudėkite atvėsusias bulves ir morkas, įmaišykite džiūvėsėlius. Pagardinkite paprikos milteliais, pipirais, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Formuokite kukuliukus drėgnomis rankomis, baigus formuoti apvoliokite džiūvėsėliuose. Turėtų gautis 18 kukuliukų.
  • Į didelę storu dugnu keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, kad semtų 1 cm keptuvės šonus, kepkite kukuliukus iš abiejų pusių apie 3 minutes arba kol gražiai apskrus. Kai iškeps, sudėkite į lėkštę išklotą virtuviniu popieriumi, kad susigertų riebalai. Patiekite su citrinų skiltelėmis. Skanaus!

Pabaigai…

Receptas tinka ne tik vakarienei, bet ir užkandžiams. Galite eksperimentuoti su įvairiomis žuvimis, pvz., lašiša ar lydeka.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Itališki receptai, Lengva vakarienė, Morka, Žuvies kukuliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating