Itališki makaronai su midijomis

Itališki makaronai su midijomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas, kurį gaminau savo pietums, yra paprastas, bet nepaprastai skanus. Midijos, derinamos su makaronais ir česnaku, suteikia šiam patiekalui nepakartojamą skonį. Patiko šis greitas pietų sprendimas, ir jis tikrai nenuvils!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Itališka
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, makaronams virti)
  • Keptuvė (Gili, midijoms kepti)
  • Medinė mentelė (Maišymui)
  • Skylėtuvas (Makaronams perkošti)

Ingredientai
  

  • 200 g Spagečiai - Galima naudoti ir kitus mėgstamus makaronus
  • 300 g Midijos - Šviežios, išvalytos
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas kubeliais
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Švieži petražolės - Kapoti, pabarstyti ant viršaus

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Įdėkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite, kol jis taps auksinės spalvos.
  • Pridėkite midijas ir pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol midijos atsivers, apie 5 minutes.
  • Tuo pačiu metu, pagal instrukciją, išvirkite spagečius sūdytame vandenyje. Kai makaronai išvirs, nusausinkite juos.
  • Sumaišykite spagečius su midijomis ir pomidorų padažu. Pabarstykite šviežiomis petražolėmis ir iš karto patiekite.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairias jūros gėrybes arba įdėti šiek tiek baltojo vyno į padažą, kad pridėtumėte skonio gilumo.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 65gBaltymai: 25gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Itališka virtuvė, Jūros gėrybės, Makaronai, Midijos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating