
Itališki makaronai su midijomis
Šis patiekalas, kurį gaminau savo pietums, yra paprastas, bet nepaprastai skanus. Midijos, derinamos su makaronais ir česnaku, suteikia šiam patiekalui nepakartojamą skonį. Patiko šis greitas pietų sprendimas, ir jis tikrai nenuvils!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, makaronams virti)
- Keptuvė (Gili, midijoms kepti)
- Medinė mentelė (Maišymui)
- Skylėtuvas (Makaronams perkošti)
Ingredientai
- 200 g Spagečiai - Galima naudoti ir kitus mėgstamus makaronus
- 300 g Midijos - Šviežios, išvalytos
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas kubeliais
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Švieži petražolės - Kapoti, pabarstyti ant viršaus
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Įdėkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite, kol jis taps auksinės spalvos.
- Pridėkite midijas ir pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol midijos atsivers, apie 5 minutes.
- Tuo pačiu metu, pagal instrukciją, išvirkite spagečius sūdytame vandenyje. Kai makaronai išvirs, nusausinkite juos.
- Sumaišykite spagečius su midijomis ir pomidorų padažu. Pabarstykite šviežiomis petražolėmis ir iš karto patiekite.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairias jūros gėrybes arba įdėti šiek tiek baltojo vyno į padažą, kad pridėtumėte skonio gilumo.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 65gBaltymai: 25gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 20mg