
Kaneloniai su mėsa ir daržovėmis
Šis receptas yra paprastas ir skanus būdas paruošti kanelonius su mėsos įdaru, kurie yra užpilti daržovėmis ir kepami orkaitėje. Sultinys suteikia patiekalui ypatingą skonį, o sūris užtarkuotas prieš baigiant kepimą – užtikrina traškią plutą.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Pakankamai didelė, kad tilptų visi kaneloniai vienoje eilėje)
- Folija (Kepimui uždengti, kad kaneloniai neperdžiūtų)
- Plastikinis arba medinis šaukštas (Kanelonių įdarui maišyti)
- Tarkuotė (Sūriui tarkuoti prieš baigiant kepimą)
Ingredientai
Įdaras
- 500 g Jautiena (malta) - Galima naudoti kiaulieną arba avieną
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 arbatinis šaukštelis Druska
- 1 arbatinis šaukštelis Juodieji pipirai - Šviežiai malti
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus - Įdarui pagerinti
Papildomi ingredientai
- 200 g Mišrios šaldytos daržovės - Morkos, žiediniai kopūstai, briuselio kopūstai, žaliosios pupelės
- 250 ml Sultinys - Naudokite jautienos ar vištienos sultinį
- 150 g Tarkuotas sūris - Sūriui užtarkuoti ant viršaus prieš baigiant kepimą
Gaminimo eiga
- Sumaišykite maltą mėsą su smulkintu svogūnu, druska ir pipirais. Įdėkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.
- Prikimškite kanelonius paruoštu mėsos įdaru ir sudėkite juos į kepimo formą.
- Užberkite šaldytas daržoves ant kanelonių viršaus, tada užpilkite sultiniu.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, užtarkuokite sūrį ir kepkite, kol sūris išsilydys ir taps auksinis.
Pabaigai…
Kaneloniai gali būti patiekiami su šviežiomis salotomis arba šviesiu vynu, norint pabrėžti itališką patiekalo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 750mgKalis: 350mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg