
Spaghetti su mėsiškais kukuliais ir svieste keptomis žirnių ankštimis
Šis patiekalas sukurtas iš paprastų ingredientų, tačiau yra labai skanus ir maistingas. Kukuliai pagaminti iš kiaulienos faršo su rukola, česnaku ir imbieru, o spaghetti sumaišyti su naminiu rukolos pesto. Šviežios žirnių ankštys yra greitai apkepamos svieste su česnaku, kad išlaikytų savo traškumą ir skonį. Patiekalas puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, tinkama kepti kukuliams ir žirnių ankštims.)
- Puodas (Spaghetti virimui.)
- Mentelė (Apversti kukuliams ir maišyti spaghetti.)
- Dubuo (Sumaišyti faršą kukuliams.)
- Tarkavimo įrankis (Parmezano sūriui.)
Ingredientai
Kukuliai
- 400 g Kiaulienos faršas
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai kapotas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai kapotas
- Imbieras - Nedidelis tarkuotas gabaliukas
- 1 a.š. Krakmolas
- Rukola - Šviežia, pagal skonį
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Spaghetti su rukolos pesto
- 250 g Spaghetti
- Rukolos pesto - Naminis ar pirktinis, pagal skonį
- Parmezanas - Tarkuotas, patiekimui
Žirnių ankštys
- Žirnių ankštys - Šviežios, ką tik iš daržo
- Česnakas - Smulkiai kapotas, kepimui
- Sviestas - Kepimui
- Prieskoniai - Pagal skonį, patiekimui
Gaminimo eiga
- Kiaulienos faršą sumaišyti su kiaušiniu, smulkiai kapotu svogūnu, česnaku, tarkuotu imbieru, krakmolu, rukola, druska ir pipirais. Formuoti mažus kukulius.
- Kukulius kepti įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
- Spaghetti išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės. Sumaišyti su rukolos pesto.
- Žirnių ankštis nuplauti, nuimti „siūlus“ ir apkepinti svieste su kapotu česnaku apie 4-5 minutes. Pagardinti prieskoniais.
- Ant lėkštės dėti spaghetti su pesto, šalia kukulius ir keptas žirnių ankštis. Pabarstyti tarkuotu parmezanu ir pateikti.
Pabaigai…
Rukolos pesto galima pakeisti bazilikų pesto arba kitais mėgstamais prieskoniais. Jei mėgstate aštresnį skonį, į faršą galima pridėti šiek tiek čili pipirų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg