
Špinatų tagliatelle su vištienos karbonadu
Senokai mokiausi italų kalbos, bet taip iki galo jos neperkandau. “Špinatinė pasta” su vištienos “karbonadu” – skanus ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek ypatingam vakarienei. Šis receptas yra puikus būdas praturtinti savo meniu špinatais ir sultinga vištiena.
Reikalingi Įrankiai
- Virtuvinis maišytuvas (Špinatams blenduoti)
- Virtuvinis stalas (Tešlai minkyti)
- Virtuvinis plaktukas (Vištienos filė ploninti)
- Kepimo keptuvė (Karbonadams kepti)
Ingredientai
Tešla
- 5 vnt Kiaušiniai
- 400 g Miltai
- 200 g Špinatai - Troskinti ir sublenderiuoti
- 2 šaukštai Ledinio vandens
- Druska - Pagal skonį
Vištienos karbonadai
- 2 vnt Vištienos filė - Supjaustyta ir išmušta
- Prieskoniai - Česnako granulės, petražolės, kepsnių prieskoniai
- Pienas - Vištienai mirkyti
- Džiūvėsėliai - Vištienai apvolioti
Gaminimo eiga
- Špinatus porą minučių patroškinti. Nupilti per sietą, nuvarvinti ir sublenderiuoti.
- Ant stalo supilti miltus, juose padaryti duobutę, įmušti kiaušinius, druską, špinatus ir vandenį. Užminkyti tešlą.
- Suformuoti vientisą gabaliuką, suvynioti į maišelį ir palikti pailsėti.
- Supjaustyti vištienos filė, padaužyti virtuviniu plaktuku užberiant mėgiamus prieskonius.
- Merkti vištieną į pieno ir kiaušinių plakinį, tada apvolioti džiūvėsėliuose.
- Tagliatelle tešlą iškočioti kuo ploniau. Suvynioti į ritinį ir pjaustyti juostelėmis. Nepamiršti naudoti miltus, kitaip sulips.
- Karbonadus kepti įprastai. Skanaus!
Pabaigai…
Tešlai naudoti ledinį vandenį, kad ji būtų elastingesnė. Vištieną galima pagardinti ir kitais prieskoniais pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 60gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 300mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 20mg