Kakaviniai keksiukai

Kakaviniai keksiukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Džiaugiamės galėdami pasidalinti šiuo receptu, viską rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Itališki patiekalai
Virtuvė Itališka
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Sviestas, 150 gr.
  • Cukrus, 150 gr.
  • Miltai, 120 gr.
  • Razinos, 100 gr.
  • Šokoladas, juodasis, 100 gr.
  • Cukraus pudra, 100 gr.
  • Krakmolas, 50 gr.
  • Kakava, nesaldinta, 50 gr.
  • Vanilinis cukrus, 40 gr.
  • Kiaušiniai, 4 vnt.
  • Kepimo milteliai, 1,5 a.š.

Gaminimo eiga
 

  • Razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit – tiesiog vandeniu ir palikti tol, kol ruošite tešlą.
  • Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės.
  • Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą.
  • Viską gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki.
  • Įkaitinti orkaitę iki 200C. Masę supilti į keksiukų formeles, įdėti į orkaitę ir kepti apie pusvalandį.
  • Kepimo pabaigoje keksiukai turi viršūnėse “susprogti”, t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio “krateris”.
  • Iškepus juos palikti orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.

Pabaigai…

Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.
Recepto raktažodžiai Itališki patiekalai | Italų virtuvė, Keksai, Kepiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating