Kakaviniai keksiukai
Džiaugiamės galėdami pasidalinti šiuo receptu, viską rasite žemiau.
Ingredientai
- Sviestas, 150 gr.
- Cukrus, 150 gr.
- Miltai, 120 gr.
- Razinos, 100 gr.
- Šokoladas, juodasis, 100 gr.
- Cukraus pudra, 100 gr.
- Krakmolas, 50 gr.
- Kakava, nesaldinta, 50 gr.
- Vanilinis cukrus, 40 gr.
- Kiaušiniai, 4 vnt.
- Kepimo milteliai, 1,5 a.š.
Gaminimo eiga
- Razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit – tiesiog vandeniu ir palikti tol, kol ruošite tešlą.
- Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės.
- Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą.
- Viską gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki.
- Įkaitinti orkaitę iki 200C. Masę supilti į keksiukų formeles, įdėti į orkaitę ir kepti apie pusvalandį.
- Kepimo pabaigoje keksiukai turi viršūnėse “susprogti”, t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio “krateris”.
- Iškepus juos palikti orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.