
Angliška užkandėlė
Itin skani užkandėlė prieš vakarienę.
Ingredientai
- 100 g karštai rūkyto, plonai pjaustyto kumpio,
- 1 virta morka,
- 80 g marinuotų grybų (pievagrybių, baravykų),
- 1 raugintas agurkas,
- 140 g marinuotų žiedinių kopūstų.
- Padažui:
- pomidorų tyrės,
- šaukštelis cukraus,
- 4 šaukštai augalinio aliejaus,
- šaukštas garstyčių tyrės,
- žiupsnelis druskos,
- maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Paruoškite padažą: praskieskite pomidorų tyrę dviem šaukštais vandens, sudėkite garstyčias, aliejų, cukrų, šiek tiek druskos ir pipirų.
- Skridinėliais supjaustykite morkas, grybus, riekelėmis – agurkus, smulkiai išskirstykite žiedinius kopūstus, viską sumaišykite, užpilkite paruoštu padažu ir 2-3 val. palaikykite.
- Ant didelių griežinių kumpio paskirstykite daržovių bei grybų mišinio ir suvyniokite ritinius.
- Prieš patiekiant papuoškite marinuotomis daržovėmis, alyvuogėmis ir šviežiais žalumynais.
Pabaigai…
Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.