Antis su vyšnių padažu

Antis su vyšnių padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Tai tikrai ne kasdienė vakarienė, tačiau juk kartais jaučiamės nusipelnę ir tokių. Šis padažas tinka ne tik su antiena. Keptas vištos ar kiaulienos šmotelis tikrai neįsižeistų aplietas tokiu padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 35 minutes
Gamyba 55 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Antienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 paruošta antis,
  • 4 šaukštai aliejaus,
  • šaukštas citrinų sulčių,
  • po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų.
  • Padažui:
  • 450 g šaldytų vyšnių be kauliukų,
  • 2 šaukštai cukraus,
  • pusė stiklinės raudonojo vyno,
  • 6-8 saldžiarūgščiai obuoliai (pvz., antaniniai).

Gaminimo eiga
 

  • Išskobkite nepjaustytų obuolių sėklalizdžius.
  • Išdarinėtą, nuplautą, nusausintą antį ištrinkite 2 šaukštais aliejaus, citrinų sultimis, druska, pipirais ir kepkite orkaitėje.
  • Prieš baigiant iškepti, sudėkite obuolius ir iškepkite.
  • Paruoškite padažą: vyšnias kaitinkite vyne su cukrumi, kol sutirštės.
  • Tada vyšnias išimkite, pertrinkite, sukrėskite atgal į vyną, dar pakaitinkite, bet neužvirinkite, ir ataušinkite.
  • Antį patiekite su keptais obuoliais ir padažu.

Pabaigai…

Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.
Recepto raktažodžiai Antienos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, Paukštienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating