Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Visiems puikiai žinomos bandelės su cinamonu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai, Kalėdiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 750 g kvietinių miltų,
  • 80 g cukraus,
  • 70 g sviesto,
  • 2 kiaušiniai,
  • 20 g mielių,
  • stiklinė pieno,
  • žiupsnelis druskos,
  • cukraus miltelių,
  • 5-6 šaukštai malto cinamono,
  • 3 šaukštai tarkuotų apelsinų žievelių.

Gaminimo eiga
 

  • Ištrinkite mieles su šaukšteliu cukraus ir supilkite pusę šilto pieno.
  • Į mišinį suberkite pusę miltų, gerai išplakite, gautą tešlą apibarstykite miltais, uždenkite drobės atraiža ir pastatykite šiltai kol tešla iškils. Kai tešla iškils ir pradės slūgti, supilkite likusį pieną, kiaušinių plakinį, pusę cukraus, apelsinų žieveles bei žiupsnelį druskos.
  • Išmaišykite, supilkite likusius miltus ir išminkykite.
  • Prieš baigiant minkyti, supilkite ištirpintą sviestą. Išminkytą tešlą uždenkite drobe ir pastatykite šiltai. Tešlos tūris turi padidėti dukart, be to, ji turi atšokti nuo dubens sienelių.
  • Iš paruoštos tešlos suformuokite pailgų paplotėlių, patepkite juos ištirpintu sviestu, pabarstykite cukrumi, cinamonu, suvyniokite ritinėlius, sulenkite kiekvieną pusiau, sujunkite kraštus ir sujungimo vietose dukart išilgai įpjaukite. Bandeles kepkite įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus milteliais.

Pabaigai…

Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.
Recepto raktažodžiai Bandelės, Desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kepiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating