Burokėlių šaltibarščiai

Burokėlių šaltibarščiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Puikiai tiks ir Kūčioms ir Kalėdoms, bei karštai vasaros dienai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Kalėdiniai patiekalai, Lietuviški patiekalai, Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 6-8 burokėliai, raugti ruginiais miltais,
  • 2-3 svogūnai,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1,5 l virinto šalto vandens,
  • stiklinė linų sėmenų.

Gaminimo eiga
 

  • Sutarkuokite burokėlius, sudėkite vandeniu nuplikytus pjaustytus svogūnus, viską pasūdykite ir užpilkite šaltu vandeniu.
  • Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
  • Bulvės gali būti patiekiamos ir su silke – į karštą bulvių košę (grūdamą įpilant bulvių nuoviro ir šiek tiek aliejaus) įmerkiama silpnai sūdyta silkė taip, kad iš košės kyšotų uodega.
  • Kaip paraugti burokėlius: paruoškite tyrės iš žiupsnio ruginių miltų bei nedidelio kiekio virinto šalto vandens, pasūdykite ir įpilkite dar vandens – mišinio turi būti tiek, kad apsemtų daržoves.
  • Juo užpilkite virtus nedidelius burokėlius, sudėkite į puodynę.
  • Pastatykite šiltoje vietoje ir rauginkite kelias dienas.

Pabaigai…

Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.
Recepto raktažodžiai Lietuviški patiekalai, Sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating