
Burokėlių šaltibarščiai
Puikiai tiks ir Kūčioms ir Kalėdoms, bei karštai vasaros dienai.
Ingredientai
- 6-8 burokėliai, raugti ruginiais miltais,
- 2-3 svogūnai,
- žiupsnelis druskos,
- 1,5 l virinto šalto vandens,
- stiklinė linų sėmenų.
Gaminimo eiga
- Sutarkuokite burokėlius, sudėkite vandeniu nuplikytus pjaustytus svogūnus, viską pasūdykite ir užpilkite šaltu vandeniu.
- Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
- Bulvės gali būti patiekiamos ir su silke – į karštą bulvių košę (grūdamą įpilant bulvių nuoviro ir šiek tiek aliejaus) įmerkiama silpnai sūdyta silkė taip, kad iš košės kyšotų uodega.
- Kaip paraugti burokėlius: paruoškite tyrės iš žiupsnio ruginių miltų bei nedidelio kiekio virinto šalto vandens, pasūdykite ir įpilkite dar vandens – mišinio turi būti tiek, kad apsemtų daržoves.
- Juo užpilkite virtus nedidelius burokėlius, sudėkite į puodynę.
- Pastatykite šiltoje vietoje ir rauginkite kelias dienas.
Pabaigai…
Stenkitės naudoti sezoniškus produktus, kad gautumėte šviežiausią ir skaniausią rezultatą.