
Datulės tešlos pataluose
Sausainiai tikriems smaližiams.
Ingredientai
- 200 g miltų
- 100 g cukraus
- 150 g minkšto sviesto
- žiupsnelio kepimo miltelių
- pakelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 200-250 g džiovintų datulių
Gaminimo eiga
- Išsijokite į dubenį miltus su kepimo milteliais.
- Iš datulių išimkite kauliukus ir 20 vnt. atidėkite į šalį. Likusias datules susmulkinkite.
- Smulkintas datules ir likusius recepte nurodytus produktus sudėkite į miltus ir suminkykite tešlą.
- Atidėtas datules įsukite į iškočiotą bei padalintą tešlą, išdėliokite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite apie 12 min. iki 170 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.
Pabaigai…
Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.